Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Здоровье » У Запорізькій області зросла кількість хворих гострими кишковими інфекціями

У Запорізькій області зросла кількість хворих гострими кишковими інфекціями

У Запорізькій області зросла кількість хворих гострими кишковими інфекціями

За останній тиждень кількість випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію зросла майже на 40%.

Про це повідомляє Запорізький лабораторний центр.

Кишкові інфекції продовжують поширюватися Запорізькою областю. Згідно з результатами попередніх досліджень кількість хворих за один тиждень зросла з 87 випадків до 123. Серед них 21 особа – діти.

Загалом у області зафіксували майже 45% випадків гострих кишкових інфекцій, близько 24% припадає на ротавірусну інфекцію.

Серед найчастіших факторів передачі – молочна, м’ясна та рибна продукція. При цьому також значна кількість припадає на неправильне приготування та зберігання продуктів домашнього виготовлення, а також на купівлю харчових продуктів на узаконених та стихійних ринках.

Раніше писали, у третини запоріжців, що страждали на кишкові інфекції, виявили ротавірус. Загалом зафіксували 87 випадків.