Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Репортаж » Як запоріжці на Хортиці Масляну зустрічали, – фоторепортаж

Як запоріжці на Хортиці Масляну зустрічали, – фоторепортаж

Як запоріжці на Хортиці Масляну зустрічали, – фоторепортаж

Останній тиждень перед Великим постом в Україні називають Масляною. Це неповторне, веселе , колоритне свято, сповнене народними ритуалами та обрядами.

Масляна символізує проводи зими та зустріч із весною. А ще Масляна розпочинає весняний цикл традиційних свят українців.  Це свято не закріплене за певним днем на календарі, воно відзначається протягом останнього тижня перед Великим постом.  

23 лютого у комплексі «Запорізька Січ» відбулося родинне свято з початком Масляного тижня. Невід’ємним атрибутом свята стали млинці та вареники.

На святі Масляної було весело та гамірно: зустріч весни супроводжувалася змаганнями, іграми, конкурсами  і піснями.  Люди веселилися, співали, танцювали. Ну, і куди ж, без козацького колориту! Різноманітні конкурси, спортивні змагання практично не залишали вільного часу для його учасників.  Найактивніших учасників було нагороджено  подарунками та призами.

На Запорізькій Січі панували прекрасні емоції, святковий настрій. Дуже хочеться, щоб наше улюблене місто процвітало, щоб ми творили, створювали нове, – зазначає мешканка міста Марія.

Проводи зими та зустріч весни пройшли в найкращих традиціях свята Масляної. І треба сподіватися, що свято себе виправдає та всі найближчим часом зустрінуть таке довгоочікуване сонце та тепло.

Вікторія Грибко