Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Блоги » Запорізькі благодійні організації просять владу звернути увагу на проблему дитячого туберкульозу

Запорізькі благодійні організації просять владу звернути увагу на проблему дитячого туберкульозу

Запорізькі благодійні організації просять владу звернути увагу на проблему дитячого туберкульозу

20 благодійних організацій Запоріжжя звернулися по допомогу до місцевої влади та керівництва області з проханням профінансувати реабілітацію дітей, хворих на туберкульоз.

 Нещодавно німецька організація «GIK» в рамках гуманітарної допомоги Україні надала кошти та відремонтувала відділення для дітей, що знаходиться на вул. Червонополянській, 1а.

Дітям забезпечені комфортні умови: відновлено 9 класних кімнат для ефективного навчання. Але для початку роботи нового обласного дитячого реабілітаційного центру не вистачає 7 мільйонів гривень на рік. З проханням допомогти з фінансуванням громадські організації звернулися до влади міста та області.

Окрім цього, за даними МОЗ України за 2019 рік, Запорізька область займає перше місце в Україні за рівнем захворюваності дітей на туберкульоз та входить в першу п’ятірку серед дорослої захворюваності. За останні 8 років було вперше зафіксовано 2 дитячі смерті. А у дитячому відділені протитуберкульозного диспансеру, що переповнене, є лише одна класна кімната, яка не забезпечує можливості повноцінного навчання.

Незважаючи на усі обставини, оптимізація медичних закладів торкнулася дуже гострої теми – скорочення мережі протитуберкульозних диспансерів. З 1 квітня 2020 року у Запоріжжі припинять роботу три з чотирьох нині чинних амбулаторії, а також скоротять місця в обласному диспансері з 500 до 220.

Проти таких змін на сайті Електронних петицій України триває збір підписів. Наразі петиція зібрала 665 підписів. Запорізький благодійний фонд «Єдність» закликає мешканців бути небайдужими та підтримати цю ініціативу.

Нагадаємо, що зовсім скоро, 24 березня, у світі святкуватимуть Всесвітній день боротьби з туберкульозом.

Анастасія Кузнєцова