Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Экономика » Запорізькі промислові підприємства почнуть звітувати про свою діяльність

Запорізькі промислові підприємства почнуть звітувати про свою діяльність

Кабінет міністрів ухвалив новий законопроєкт, що передбачає зменшення промислового забруднення через контроль кількості викидів. Ці зміни торкнуться і запорізькі підприємства.

Інформація про ухвалення законопроєкту «Про запобігання, зменшення та контроль промислового забруднення» з’явилася у телеграм-каналі Олексія Гончарука.

Загалом передбачається впровадження інтегрованого дозволу для великих підприємств, які найбільше забруднюють довкілля. Тобто кожне промвиробництво матиме перелік вимог до обсягів допустимого забруднення та план необхідних заходів для зменшення впливу викидів на навколишнє середовище. В європейських країнах такий дозвіл діє ще від 2010 року.

Окрім цього кожне підприємство має здійснювати моніторинг своїх викидів та щорічно звітувати про дотримання умов інтегрованого дозволу. У разі, якщо  промзони будуть порушувати правила та не виконувати умови, їх діяльність можуть призупинити.

Оновлені зміни для промислових підприємств суттєво зменшать забруднення, покращать стан довкілля та сприятимуть модернізації виробництва.

Нагадаємо, що запорізький завод “Кремнійполімер” запросив спеціалістів для попередження надзвичайної ситуації та ліквідації хлору.