Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » ЖКХ » Прийняли новий проєкт про зменшення сплати за газ при відсутності його споживання

Прийняли новий проєкт про зменшення сплати за газ при відсутності його споживання

Прийняли новий проєкт про зменшення сплати за газ при відсутності його споживання

За рішенням Національної комісії з питань енергетики та комунальних справ плата за природній газ буде зменшена для тих користувачів, що його не споживають.

Про це повідомили на сайті Урядового порталу, передає Inform.zp.uа.

Новий проєкт рішення спрямований на удосконалення плати за послуги природнього газу для нових побутових споживачів або тих, хто його не використовував протягом минулого газового року.

Тепер середнє значення плати за розподіл природнього разу по Україні буде:

  • 2,8 грн на місяць (виходячи з величини річної замовленої потужності 39 куб. м/рік), якщо природний газ використовується тільки для приготування їжі;
  • 8,8 грн на місяць (виходячи з величини річної замовленої потужності 126 куб. м/рік), якщо природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі;
  • 21,9 грн на місяць (виходячи з величини річної замовленої потужності 314 куб. м/рік), якщо природний газ використовується комплексно, у тому числі для опалення.

Діяти проєкт почне в найкоротші терміни, аби зменшити фінансове навантаження на споживачів, на яких орієнтоване урядове рішення.

Автор – Анастасія Кузнєцова