Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Запорізька Атлантида: що зникло після будівництва Дніпробуду

Запорізька Атлантида: що зникло після будівництва Дніпробуду

Запорізька Атлантида: що зникло після будівництва Дніпробуду

Запорізький екскурсовод Роман Акбаш розповів про втрачені землі Запоріжжя, що зникли під шаром води близько 90 років тому.

Не кожен корінний мешканець знає, що на місці теперішнього Дніпровського району та, по інший бік Дніпра, на території Заводського району знаходився ряд історичних об’єктів. Колись там можна було побачити село Кічкас з лікарнею “Бетані” та санаторієм “Александрабад”, Кічкаський міст, а також хутір Завидний.

Поки хтось лише намагається уявити це у фантазіях, місцевий екскурсовод Роман Акбаш втілює усе у реальність. Цих вихідних, 9 лютого, він провів віртуальну екскурсію місцями, які зараз можна побачити, лише пірнувши на глибину 30 метрів. Це відомий камінь, на якому відмічали рівень води у Дніпрі, а також безліч фундаментів колишніх будинків.

Екскурсія тривала близько 3 годин, і за цей час відвідувачі побачили своє місто декілька століть тому. За словами присутніх:

Насправді, дуже цікаво побачити місто, у якому ти живеш все життя, але тих часів. Одразу помічаєш, як воно змінилося і як ще може змінитися.

Крім цікавих історій та фото минулих околиць міста, Роман Акбаш розповів особливості життя менонітів і про життя окремих значних персоналій, таких як Пітер Лепп, Олександр Чужбинський, Абрахам Унгер та Корнеліус Гільдебранд.

Загалом віртуальна екскурсія зібрала повний зал зацікавлених. І кожного разу, коли згадувалися такі деталі, як 22 повністю затоплених села і більш ніж 1000 мешканців Кічкасу, то чулися звуки здивування та захоплення. Не кожного дня побачиш те, що зараз знаходиться на дні Дніпра, а колись було на вулицях Запоріжжя.

Автор- Анастасія Кузнєцова