Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Запорізькі кладовища почнуть готувати до Днів пам’яті

Запорізькі кладовища почнуть готувати до Днів пам’яті

Запорізькі кладовища почнуть готувати до Днів пам’яті

Для своєчасної підготовки місцевих кладовищ до поминальних днів, які відбудуться 25 та 26 квітня, виконавчий комітет Запорізької міської ради опублікував список комплексних робіт з благоустрою та наведення порядку.

Загалом передбачено виконання цілого спектру робіт. Території 20 міських кладовищ повинні бути своєчасно приведені в порядок відповідно до санітарних норм і правил.

 Крім цього на їх території мають виконати ремонт та фарбування водопроводу,  місць ритуальних церемоній, малих архітектурних форм та контейнерів. 

Також повинні прибрати меморіал військово-братніх поховань та  могили Героїв Радянського Союзу.

З 13 квітня по 17 травня комунальне підприємство забезпечить безкоштовним вивезенням сміття. Приблизно в той ж період буде забезпечене завезення води на міські кладовища та встановлені біотуалети.

У плані також зазначено, що будуть відремонтовані під’їзні шляхи до таких кладовищ:

«Капустяне» – вул. Ігоря Сікорського, вул. Солідарності, вул. Каліброва;

«Леванівське» – під’їзний шлях до кладовища;

«Матвіївське» – вул. Панфьорова, вул. Теплова;

«Павло-Кічкас» – вул. Насосна;

«Південне» – вул. Броньова, вул. Київська;

«Правобережне» – вул. Братська;

«Східне» – вул. Юності;

«Хортицьке» – в’їзд на кладовище;

«Кушугумське» – під’їзний шлях до кладовища;

«Кринички» – вул. Піхотна, вул. Етюдна;

«Підпорожнянка» – вул. Бодянського;

«Піщане» – вул. Піщана.

А у період поминальних днів 25 та 26 квітня з 8 до 16 години на території міських цвинтарів будуть чергувати патрульна поліція та машини швидкої допомоги.