Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Фото » В Запоріжжі відбувся щорічний Велодень (ФОТО)

В Запоріжжі відбувся щорічний Велодень (ФОТО)

В Запоріжжі відбувся щорічний Велодень (ФОТО)

26 травня до заходу долучилось майже чотири тисячі мешканців та гостей міста. Серед яких були навіть маленькі поціновувачі велосипедів.

У цьому році велосипедисти прямували за маршрутом: площа Запорізька – парк “Дубовий Гай”, по проспекту Соборному.

Разом із дорослими участь взяли і діти – хтось їхав самостійно, а хтось – у кріслі батьків. Серед учасників можна було зустріти Людину-павука, Санта-Клауса та тигрицю. Протягом усього маршруту учасників супроводжувала поліція.

Віктор Ісаєв, один із організаторів від веломагазину «Битый Обод», розповів:

Дуже круто, що така ініцитиатива для пошановучавів велосипедів, все ще продовжує існувати із 2005 року. Це привертає увагу не тільки до того, що велосипед –  це екологічно та зручно, а й до таких проблем як недостатня розвиненість інфраструктури для такого виду транспорту. Приємно бачити сім’ї учасників і нові обличчя кожного року.

Велосипедисти фінішували у парку “Дубовий Гай”. 

  

Серед молодшого покоління більш витривалим виявився Данило Черкашин зі своїм батьком та дідусем. П’ятирічний хлопчик вже втретє брав участь у велодні. За словами дідуся хлопчика, Черкашина Віктора, цього року була найкоротша дистанція за всі три роки – всього 15 кілометрів.

На велосипеді їжджу кожного дня з тих пір, як покинув курити, взяв велосипед, сів і поїхав. Беру участь у велодні ще з часів мера Сін Олександра. – Поділився своїм досвідом 72-річний велосипедист Володимир.

Учасників заходу привітали організатори, представники вело магазинів  та волонтери. Одним із виступаючих був представник активістського сектору Олександр Ралик, який розповів про програму розвитку велоінфраструктури міста на 2019 рік.

Сьогоднішнє свято це не тільки гарний фестиваль, де ми збираємось разом і показуємо місту, що ми є. Це і символ того, що місту потрібна велоіфраструктура, і я трошки розповім про це. 17 травня пройшов тендер на переможця, котрий розробить для міста концепцію розвитку велоіфраструктури на найближчі роки. І вже через декілька місяців ми побачимо результати його роботи. Це буде план дій, яким способом інфраструктура повинна з’являтись у нашому місті. Це будуть не тільки велодоріжки, а й велопарковки та інші речі для розвитку. Вже з наступного я думаю, що міська влада почне роботу по цьому плану. Всіх вітаю з велоднем!

Наприкінці заходу для всіх учасників велопрогону приготовували подарунки: світловідбиваючі наліпки для велосипедів.

Нагадаємо, Традицію проведення Велодня започаткували ще десять років назад аби показати: велосипед – повноцінний міський транспорт.

Текст, фото – Евгения Клюева, Виктория Куртева