Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Экология » Запорізькі активісти очікують на зустріч з мером

Запорізькі активісти очікують на зустріч з мером

Запорізькі активісти очікують на зустріч з мером

26-го квітня відбудуться Громадські слухання. За ініціативи екокоаліції Запоріжжя назустріч запрошено мера Володимира Буряка. Про що говоритимуть Inform.zp.ua поцікавилась у керівника ГО «Дзиґа» Олесі Крамаренко.

Громадські слухання будуть присвячені еко-моніторингу. Активісти Запоріжжя наполягають на розробці комплексного моніторингу. Головне, щоб інформація щодо екологічного стану в Запоріжжі була у вільному доступі.

Як відомо, в Запоріжжі незабаром запрацює мобільна лабораторія. Вже придбане все необхідне обладнання. Але чому вона не виїжджає на заміри – коментує Олеся Крамаренко.

«Нам пообіцяли, що вже до Еко-Форуму, який відбудеться у травні, лабораторія робитиме тестові виїзди. На сьогодні вона потребує коштів на паливо 200-300 тисяч грн. Тому просимо у міського бюджету допомогти і виділити ці кошти, щоб лабораторія скоріше почала їздити.

Є правові непорозуміння: хто повинен фінансувати мобільну лабораторію. Вона на балансі обласного лабораторного Центру МОЗ і підпорядкована Міністерству охорони здоров’я. Але начебто лабораторія обслуговує потреби мешканців Запоріжжя, зосереджена на  вимірах забруднення міста. Департамент бюджетної політики пояснює, що не може фінансувати обласну установу.

Активісти сподіваються якнайшвидше вирішити це питання, знайти спільне рішення, щоб у мешканців Запоріжжя з’явилась можливість знати чим ми дихаємо.

«Матимемо цифри, далі – математика. В інституті Марзеєва, який займається громадським здоров’ям, запевняють: якщо є дані про викиди, будемо знати про джерела забруднення. І володіючи цією інформацією, точно наблизимося, щоб сісти за стіл переговорів з власниками промпідприємств і наполягати на прискоренні модернізації. Думаю, що ми абсолютно точно можемо прийти до зменшення забруднення в житловій зоні», – запевняє Олеся Крамаренко.

Ранее сообщалось, что в горсовете сообщили, что стоимость нового терминала аэропорта в Запорожье выросла еще на 247 миллионов гривен. Также в конце весны из Запорожья запустят рейс в Барселону