Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Экономика » Бизнес » Финансы » Запорізька область у трійці антилідерів за різницею в зарплатні жінок і чоловіків

Запорізька область у трійці антилідерів за різницею в зарплатні жінок і чоловіків

Запорізька область у трійці антилідерів за різницею в зарплатні жінок і чоловіків

Запорізька область входить в трійку найгірших областей в Україні за різницею в оплаті праці жінок і чоловіків – 28,2%. Чи отримали жінки те, за що боролися – досліджували у Запорізькому благодійному фонді «Єдність» за майбутнє».

За даними дослідження, Запорізька область входить в трійку найгірших областей в Україні за різницею в оплаті праці жінок і чоловіків – 28,2%. В середньому, жінки отримують 7 366 грн, чоловіки – 10 270 грн. Середній показник по Україні – 22,3% гендерного розриву в оплаті праці.

Читайте также: В прокуратуре прокомментировали нападение на запорожского правозащитника

В трійці антилідерів також опинились Дніпропетровська (28,2%) та Донецька (36,3%) області. Найменші розриви в оплаті праці жінок і чоловіків – у Херсонській області (8,6%), Чернівецькій області (9,2%), Луганській (12,9%). У м. Київ – 16,9%.

У 2017 році у Запорізькій області цей розрив був менший – 25,5% (5927 грн (жінки) і 7947 грн (чоловіки). Найбільші розриви в оплаті праці жінок і чоловіків – у сферах:
 – Поштова та кур’єрська діяльність (39,1%)
– Мистецтво, спорт, розваги та відпочинок (38%)
– Фінансова та страхова діяльність (36,1%)
– Промисловість (25,2%)

Читайте также: В Мелитополе военнослужащий украл дорогостоящее военное оборудование

Найменші розриви в оплаті праці жінок і чоловіків – у сферах:
– Діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування (1,1%)
 -Водний транспорт (2%)
– Освіта (3,3%)

Цікаво, що у першому кварталі 2018 року в сферах адміністративного та допоміжного обслуговування та водного транспорту зарплата жінок була більшою, ніж у чоловіків, приблизно на 1%. За офіційними даними сайту Держкомстату України.

Читайте также: Рік потому: напрацювання та перші результати медичної реформи в Запорізькому регіоні

За даними дослідження Світового банку на початок березня 2019 року, лише 6 країн – Бельгія, Данія, Франція, Латвія, Люксембург та Швеція закріпили гендерну рівність у законах, що впливають на роботу. Із 187 країн Україна займає 88 місце, між Білорусією та Замбією (Африка).

За матеріалами сайту Запорізького благодійного фонду «Єдність» за майбутнє»

Напомним, в Запорожье снесли две исторические постройки конца 19-го века, которые находились на улице Святого Николая (бывшая улица Артёма).