Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Политика » новости политики » Епідемія кору є національною загрозою

Епідемія кору є національною загрозою

Епідемія кору є національною загрозою

Звернути особливу увагу на протиепідеміологічні заходи і зробити все можливе, щоб зупинити поширення небезпечної хвороби регіонами України – вимагає Валентин Наливайченко, лідер руху «Справедливість». 

Відомий громадський та політичний діяч відвідав рідне Запоріжжя та  висловив застереження, що поширення кору – є не просто епідемію. Це загроза національній безпеці України, бо кір знищує наших дітей, відбирає життя і невідомо, як позначиться на майбутньому країни.

“Щиро переконаний: захист материнства, дитинства, здоровий спосіб життя, спортивні майданчики доступні для кожного – має стати завданням номер один. Здоров’я дітей – це національний пріоритет, здоров’я нації.

Вважаю, що основа державності і розвитку України – це українська сім’я. Держава і влада має всіляко підтримувати створення сімей, житло для них, достойні зарплати, освіту та медичне забезпечення. Від якісної вакцинації до якісних ліків і зниження на них цін – це одне з завдань влади. Президенти інших європейських країн (і не тільки) саме так і діють.

В Україні треба посилити контроль за якістю ліків, а також медичних послуг. І головне – треба зберегти соціально доступну медицину для всіх українців. Це можливо, коли депутати, президент, представники влади ходитимуть в ті самі районі чи міські лікарні, де лікуються звичайні українці”.

Читайте также: Загроза щодо Маріуполя і Бердянська є реальною – Валентин Наливайченко

Збільшення зарплат медикам – окрема тема, – вважає Валентин Наливайченко. За його словами, лікарям, медсестрам треба підвищити заробітну плату в рази, щоб люди за важку працю отримували справедливу винагороду.

Якщо цього не зробити – можна втратити галузь, професіонали, нажаль, їдуть з країни, – визнає політик. Але, наполягає, в Україні є ресурси, які треба спрямувати на тих і тим, хто справді потребує підтримки.