Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Здоровье » Епідеміолог розповіла про стан захворюваності на ОРВІ та грип у Запоріжжі

Епідеміолог розповіла про стан захворюваності на ОРВІ та грип у Запоріжжі

Епідеміолог розповіла про стан захворюваності на ОРВІ та грип у Запоріжжі

На 46-му тижні цього року в Запоріжжі захворіло 3502 мешканців міста. Це на третину менше епідемічного порогу, – повідомила Inform.zp.ua Ірина Макарова, головний позаштатний епідеміолог Департаменту охорони здоров’я запорізької міськради.

Така статистика свідчить, що сезон іде спокійно. Зараз захворюваність в Запоріжжі перебуває на середньорічних показниках, вони характерні для даного тижня цього року. В основному це віруси з групи гострих респіраторних вірусних інфекцій.

Поки діагноз «грип» мешканцям нашого міста ніхто не ставить. Немає навіть лабораторного підтвердження циркуляції вірусів грипу взагалі на території України.

Центр громадського здоров’я МОЗ України обрав декілька областей для проведення дозорного епідеміологічного надзору. І за результатами цих досліджень, поки що циркуляції вірусів грипу на даний момент на території України немає. Наразі казати про якийсь особливий ріст захворюваності чи бити на сполох ще зарано.

Взагалі тепла та суха осінь на початку класичного епідемічного сезону ніяк не позначилась, – вважає Ірина Макарова.

Читайте также: У 39 тысяч украинцев выявили корь: какая ситуация в Запорожской области

Розширене інтерв’ю з головним позаштатним епідеміолог Департаменту охорони здоров’я запорізької міськради читайте в понеділок, 26 листопада, на Inform.zp.ua.