Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Здоровье » У Запоріжжі розпочався сезон щеплень від грипу: що потрібно знати

У Запоріжжі розпочався сезон щеплень від грипу: що потрібно знати

У Запоріжжі розпочався сезон щеплень від грипу: що потрібно знати

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у 2018-2019 роках циркулюватимуть три віруси грипу. Найкращим способом вберегти себе від грипу та його ускладенень є щорічне щеплення.

Про це повідомила журналістам Іnform.zp.ua лікар-методист Департаменту охорони здоров’я міської ради Людмила Косюк.

Читайте также: Ведущих тревел-шоу “Орёл и Решка” шокировали индустриальные пейзажи Запорожья

Термін дії вакцини – один епідемічний сезон, незалежно від її типу. В новому епідсезоні 2018-2019, за прогнозами ВООЗ, циркулюватимуть одразу три віруси типу /Michigan/H1N1, А/Singapore/H3N2 і B/Colorado.

“«Сінгапур» може бути небезпечним, адже  його не виявляли вже близько п’яти років, тож імунітету проти нього в багатьох людей немає. Наразі ще не отримано лабораторного підтвердження циркуляції вірусів грипу серед населення. Також не зареєстровано летальних випадків. З початку кампанії по вакцинації в Запоріжжі привито  211 людей, із них дітей- 25”, – розповідає лікар.

У Запоріжжя завезли дві вакцини: Ваксігрип (виробник Санофі Пастер, Франція; ДжіСі Флю (виробник Грін Кросс Корпорейшн, Корея).

“В першу чергу, вакцинуватися слід групам ризику до яких відносяться люди похилого віку (старше 60 років),  пацієнти  з хронічними захворюваннями, діти від 6 місяців до 5 років, вагітні, медичні працівники; вчителі; усі, хто працює в місцях скупчення людей”, – зазначає Косюк.

Протипоказання до вакцинації: гіперчутливість до будь-якої складової вакцини, а також до компонентів курячого білку; пацієнти з лихоманкою або недостатньою вагою тіла; пацієнти з гострим, серйозним чи активним захворюванням серця, судин, нирок або печінки; пацієнти з гострими респіраторними інфекціями або іншими активними інфекційними захворюваннями.

Читайте также: В Запорожской области произошёл пожар в дачном кооперативе

Департамент охорони здоров’я міської ради попереджує про необхідність вакцинуватися від грипу завчасно – для вироблення імунітету після щеплення має пройти до двох тижнів (оптимально – 3-4 тижні).

Читайте также: В Запорожье готовят сцену для выступления Олега Винника

Вакцинація проти грипу не входить в перелік обов’язкових щеплень, згідно національного календаря щеплень, тому пройти вакцинацію за власним бажанням та  за власні кошти можливо в приватних клініках міста. Працівники бюджетної сфери, згідно розпорядження голови міста від 13.09.2018 №295, будуть забезпечені вакциною за кошти місцевого бюджету.