Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » У Запорізької області будуть складнощі з переходом на цифрове телебачення

У Запорізької області будуть складнощі з переходом на цифрове телебачення

У Запорізької області будуть складнощі з переходом на цифрове телебачення

З 1 вересня в Запоріжжі, як і загалом по Україні, зникне аналогове телебачення.  І це відчують мешканці регіону, які не мають тюнеру, не дивляться кабельне або супутникове телебачення. Більшість – це мешканці приватного сектору. Навіть, у великих містах таких як Запоріжжя кабельним телебаченням охоплені тільки багатоповерхівки.

Серед цієї категорії лідер за покриттям компанія «Воля», її послугами користується більше 80% глядачів кабельних мереж. Запоріжці, які мешкають в приватних будинках, дивляться аналог або мають супутникову антенну, – пояснює представник Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення України в Запорізькій області Володимир Кучугурний.

За межами Запоріжжя ситуація складніша. Багато скарг на відсутність сигналу Т-2 в  Чернігівському, Новомиколаївському, Великобілозірському районах. Майже відсутній сигнал в Токмаку, частково в Пологах. Скарги надходять від мешканців Приморська і Приазовського району. Там можна дивитися російські канали з Таганрогу, проте не має покриття Т-2. Відповідно, після відключення аналогового телебачення, люди дивитимуться виключно російську пропаганду.

Читайте также: В Запорожье отключат аналоговое вещание только одного телеканала

Про білі плями Володимир Кучугурний постійно інформує керівництво Нацради з питань телебачення та радіомовлення. Конкретної відповіді «що робити?» поки не має. В планах – встановлення 47 додаткових передавачів цифрового сигналу по Україні. А поки будь-яке питання можна поставити телефоном гарячої урядової лінії: 0800503508.

17 вересня з 11 до 12 години за цим номером консультації надаватиме представник Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення України в Запорізькій області Володимир Кучугурний.