Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Религия » Каплиці на цвинтарях перевірять на законність діяльності

Каплиці на цвинтарях перевірять на законність діяльності

Каплиці на цвинтарях перевірять на законність діяльності

Скандал, який розгорівся у Запоріжжі після відмови попів Московського патріархату відспівувати загиблу дитину  вматиме рад наслідкі для міста.

Зокрема вчора, на комісії по освіті та науці підняли питання роботи церковних каплиць, які розташовані на території міських цвинтарів. Прохання порушити це питання  ініціювали самі містяни, вони побоюються, що у майбутньому почастішають випадки відмов попів хоронити людей. Всі розуміють, що більшість запоріжців не ставлять перед собою питання: церква Київського чи Московського патріархату, вони просто йдуть до  Бога. І це підтверджують соціологічні дослідження, суспільство часто не бачить різниці між католиками і православними, а у патріархатах як правило взагалі не розбираються.

Депутати профільної комісії вирішили перевірити саме законність розташування тих чи інших каплиць. Зокрема на яких законних умовах їх звели, хто виділив землю під будівництво об’єктів і коли. Можливо для цього найближчим часом створять спеціальну комісію.

Як відомо, практично на кожному цвинтарі у Запоріжжі є подібні каплиці, належать вони церквам Московського патріархату, а управляють територією КП “Ритуал”, до якого, слід зазначити, останнім часом виникає чимало питань.

Читайте також: Священик пригрозив активним запоріжцям