Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Экономика » Під Новий рік червона ікра здорожчає на 50%

Під Новий рік червона ікра здорожчає на 50%

Під Новий рік червона ікра здорожчає на 50%

Ближче до Нового року червона ікра коштуватиме на 45-50 дорочже, у порівнянні з минулим роком. Якщо є потреба купуйте зараз і шукайте старі запаси.

І якщо в попередніх роках це було пов’язано з курсом валют, а також із самою популярністю свята, то ціна цьогорічної ікри залежать від зменшення виловів лосося. У старт сезону, а це червень,  рибалки стикнулися з катастрофічної ситуацією пов’язаною з  виловом цінної риби. У зв’язку з кліматичними змінами лосось просто зникає, а тому не виключення, що люди можуть узагалі забути смак делікатесу.

Ціна на червону ікру почала зростати уже в серпні цього року. Навіть зараз скляна баночка 90г хорошої ікри коштує бблизько 200 грн.  Найдешевша в бляшанці стартує від 100грн. за 130г. Це також справжня ікра, але вона буде від дешевшої риби, більш дрібною та найнижчої якості. Високої якості ікра в бляшанці коштує вже від 200грн. за 130г. Хоча, варто відзначити, що у запорізьких супермаркетах саме зараз можна купити червону ікру по 59 грн. за 80 грамів.

Навіть дуже заможні люди стали менше купувтаи червону ірку 

Варто зазначити, що минулого року на вітринах були тільки металеві банки по 30 грамів. Через здорожчання цього року більшість виробників уже почали випускати й зменшений варіант – по 100 грм.
Зменшився також і сам попит на ікру.  Найбільш купівельно-спроможна верства населення, яка раніше купувала собі по півкіло якісної ікри на місяць у скляній банці приборкала апетити.  Тому зараз почався випуск зменшеної скляної банки по 250 і навіть 200г.

 

“Ми спосусилися на цікаву пропозицію, дивлюся 59  гривень за 80 грамів – досить адекватна вартість, можна собі дозволити хоч зрідка. Купили, а на снідаток намастили хліб маслом і розкрили баночку.  На смак – звичайна ікра, зрозуміло що не відбірна. А от що стосується ваги – дійсно 80 грамів напевно є, але стільки рідини в банці я ще не зустрічала. Самі зернята можна було без проблем швидко порахувати. Основна вага – рідина і банка”, – поділилася враженнями від покупки мешканка Запоріжжя Інна.

Отже, якщо Новий рік у вас асоціюється з червоною ікрою, то її слід закупляти вже, поки на вітринах є старі запаси. Ікра вироблена до липня 2017 буде значно дешевшою, але гіршої якості.