Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Экология » В Запоріжжі презентували артефакти отруєння повітря

В Запоріжжі презентували артефакти отруєння повітря

В Запоріжжі презентували артефакти отруєння повітря

У запорізькій обласній науковій бібліотеці відкрили фотовиставку під назвою “Екоцид – без права на життя”. Тут презентували артефакти щоденного забруднення повітря

Згуртувати людей, привернути увагу до проблему, яка стосується кожного, показати шляхи покращення ситуації – мета виставки “Екоцид – без права на життя”. Протягом кількох місяців активіст Рудольф Акопян збирав фотографії у запоріжців, щоб потім оприлюднити.

Презентація перетворилася на тематичний круглий стіл. Користуючись нагодою, активісти обговорили масштаби існуючої проблеми, кожен поділився власними напрацюваннями та досвідом і навіть окреслили приблизний шлях, яким рухатимуться надалі борці за чисте повітря.

Організатор вийставки Рудольф Акопян сподіваєьтся на активізацію суспільства у боротьбі за чисте довкілля

“Я особисто страждаю від екологічної ситуації Запоріжжя. В мене виявили онкологію щитовидної залози, мені зробили операцію, зараз  продовжую боротьбу з недугом. На власні очі бачив ті черги в онкоклініках, спілкувався з лікарями – ситуація погіршується з кожним рокою. Після побаченого прийняв рішення – буду боротися за можливість запоріжців жити без онкології, астми, алергії, бронхітів… Подібну фотовиставку планую організувати у європейських країнах, хочу щоб увесь світ побачив, що відбувається в одному з українських міст. Сьогодні веду переговори з чехами, очікую сприяння з їхнього боку. Там є подібне нашому місто, були такі ж проблеми. Зараз їх немає, завдяки активним мешканцям. Хочу, щоб запоріжці збагнули – варто боротися і результат неомінно буде!” – поділявся організатор виставки Рудьльф Акопян

На виставці представлено 2 експозиції: фото, які надсилали вланику ідеї Рудольфу Акопяну мешканці Запоріжжя. Друга експозиція – роботи місцевого фотографа Олексія Толмачова. Про захід активіст анонсував ще 3 місяці тому, в соціальних мережах люди активно надсилали свої фото роботи. З отриманих світлин Редольф Акопян відібрав 40 знімків хорошої якості. Другу частину виставки доповнили світлини Олексія Толмачова.

“Щоб зробити знімки довелося пробратися на найвищі точки міста, це дахи будинків, високі труби та загорожі. Вже давно збираю колекцію артефактів,  і дуже радий, що нарешті вони знадобилися для такої благородноїх мети.” – зуважив фотограв Олексій Толмачов.

 артефакти артефакти

артефакти

артефакти

артефакти

артефакти

артефакти

У майбутньому подібні виставки планують створювати на різноманітних заходах, де збирається велика кількість людей. У планах активістів також організувати міжнародну наукову конференцію в Запоріжжі, на якій обговорюватимуть наслідки забрудненої атмосфери на здоров’я суспільства. У такий спосіб сподіваються привернути увагу світової спільноти до порушення права людини на життя в безпечних умовах.