Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Экономика » Бизнес » Успех » У Раді прийняли Закон за авторством запорізького нардепа про обмеження гастролей росіян

У Раді прийняли Закон за авторством запорізького нардепа про обмеження гастролей росіян

У Раді прийняли Закон за авторством запорізького нардепа про обмеження гастролей росіян

Сьогодні, 5 жовтня, Верховна Рада прийняла Закон України «Про гастрольні заходи в Україні». За проект закону проголосували 232 депутати.

Закон передбачає встановлення особливих вимог до організації гастрольних заходів за участю громадян РФ. Також буде введена адміністративно-господарська відповідальність організаторів гастролей за недотримання встановлених вимог.

Згідно з документом, відтепер організатори гастрольних заходів зобов’язані заздалегідь повідомляти СБУ про запрошення на виступи артистів-громадян країни-агресора не менше ніж за 30 днів до виступу. Тільки після дозволу спецслужби організатор може провести захід.

Одним з авторів законопроекту був запорізький нардеп Ігор Артюшенко. Він впевнений, що прийняття цього закону стало гідною відповіддю ворогові в гібридній війні.

– Нарешті кремлівським аніматорам дорога в Україну закрита, а організаторам виступів співочих пропагандистів відтепер доведеться вже в СБУ пояснювати свою любов до кривавих гонорарів.

Читайте також: «Квартирные аферы» судьи Курдюкова добавили темных красок в депрессивном городе

Цікаво, що члени фракцій «Опозиційного блоку» і «Відродження» в повному складі не проголосували. Виходить, що культурного відпочинку без Бутирки, АК47, Кобзона і Ко вони не уявляють, але сміливості визнати це публічно не вистачає. Що ж, така позиція також багато про що говорить. У кремлі оцінять, – написав на своїй сторінці в Facebook парламентарій.