Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Экономика » Технологии » Нова епоха – “Інтернет всього” вже близько

Нова епоха – “Інтернет всього” вже близько

Нова епоха – “Інтернет всього” вже близько

Інтернет речей – усіх, до яких торкається людина уже скоро може стати сьогоденням

Чи уявляєте ви, скажімо віник  підключений до інтернету, який сам підмітає? А стіни, які реагують на ваші емоції і здатні спрогнозувати мотиви ваших поглядів чи рухів? А кросівки, які спочатку самостійно виходять з шкафу, а після того, як Ви взуєтеся,  зав’язуть шнурки, щоб ми з вами не перетрудилися? На перший погляд – фантастика. Люди, які це вигадали точно передивилися фільмів жанру фентезі. Так само думали наші предки, коли їм повідомили, що є така машина з екраном, яка може знайти, або передати інформацію миттєво…

Навіть найбільш продвинутій людині, але не IT-шнику  важко у це повірити. Стає навіть страшно, враховуючи наскільки ледачими стали люди з появою автомобілів, комп’ютерів та телефонів. З іншого боку – скільки усього корисного можна зробити протягом дня, якщо не відволікатися на миття посуду, прасуванні одягу, застелянні та розстелянні ліжка та багато усього іншого…

Рекордна кількість учасників на “IT – forum 2017”

Власне, про “Інтернет усього”  активно говорили на IT- форумі, який нещодавно пройшов у Запоріжжі. Захід відбувся у виставковому центрі “Козак-Палац”. В нашому місті він проходить вчетверте, але у цьому році кількість відвідувачів побила усі рекорди, похвалилися організатори форуму. Більше трьох тисяч учасників “IT – forym 2017” зареєструвалися станом на 12:00. Протягом дня виступило близько 50 спікерів, робили це паралельно по 6 напрямках: веб-розробка, дизайн, маркетинг, веб-програмування, бізнес та  free space.

“У цьому році кількість учасників дуже тішить. По рівні організації “IT-forum 2017″ балансує між ТОП-2 і ТОП-3 заходів південної та східної частини України. Люди приходять, обмінюються ідеями та контактами, знайомляться та налагоджують відносини, можливо навіть партнерські в майбутньому. У такий спосіб також стараються звернути увагу влади на проблеми пов’язані з IT сферою. Все, що центральна влада обіцяла – не виконала нічого! Зокрема нам обіцяли пільги на заробітні плати, на приток валютної виручки. З спеціалістимами сфери IТ розраховуються валютою, нам її потрібно конвертувати, що робити у нинішніх умовах абсолютно невигідно. Система оподаткування стандартна, у  IТ спеціалістів заробітна плата від 20 000 до 70 000 приблизно, а податок ми сплануємо на рівні з тими, хто отримує мінімальну заробітну плату. Це несправедливо і цю ситуацію ніхто не прагне вирішити. Через ситуацію на загальнодержавному рівні, до нас закордонні колеги ставляться, як до спеціалістів країни третього світу. Ми не можемо отримати справді вигідних замовлень, а отже не маємо можливості розвивати IT  технології в Україні” – розказав один з організаторів заходу Марк Марченко.

“IT-forum 2017” у Запоріжжі показав потенціал країни

Найбільше вразила виставка, де діти 12 років презентували свої винаходи. Учні київського наукового центру привезли численну кільстів своїх напрацювань, та розказали про функціональні особливості представлених робіт. Зокрема увагу привернув робот з портативною сонячною батареєю. З її допомогою люди постійно матимують можливість підлючити свій прилад до мережі. Сонячна батарея збиратиме енергію, і підключившись до робота можна заряджати телефон чи інший пристрій. Також нам показали дуже необхідну за нинішніх умов річ – робот міношукач. Його розробили два хлопчики- 12 та 14 років. Функція пристрою – шукати міни.

“У час, коли в країні війна ми усі – і доросллі і діти мусимо думати про власну безпеку та життя наших захисників. Тому ми з товаришем задумалися над створенням пристрою, який знаходитиме міни, тим самим зменшить кількість смертей на фронті. Вага пристрою настільки мала, що її не достатньо для того, щоб міна відреагувала і зірвалася. Сподіваюся найближчим часом міношукач пройде усі тестування і його можна буде відправляти на допомогу солдатам” – розказав дуже національно свідомий і не по віку розумний співрозробник приладу Назар.

Інтернет
12-річний Назар – співавтор проекту “Міношукач”
Інтернет
Проект – “Міношукач”
Інтернет
Сонячна батарея

Наприкінці форуму відбулася битва стартапів – 10 кращих бізнес-проектів з усієї України отримали фінансування на розвиток у сумі 1000$

Читайте також: Дети Запорожья покажут роботов, которые лучше людей