Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Поїзд з Міхеілом Саакашвілі зупинили

Поїзд з Міхеілом Саакашвілі зупинили

Поїзд з Міхеілом Саакашвілі зупинили

Поїзд “Перемишль – Київ”, на якому перебуває екс-голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі, вирушив в бік України.

Тільки-но поїзд рушив, як прозвучало повідомлення від Національної поліції про те, що в одному з вагонів перебуває особа, якій заборонено в’їжджати на територію України. Річ йшла про екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі. Поїзд одразу ж зупинили і попросили пасажира вийти.

Адміністрація Інтерсіті з напрямком “Перемишль – Київ” заборонила поїзду рушати з місця до того часу, поки не вийде Міхеіл Саакашвілі. Вказівка адміністрації поступила від “Укрзалізниці”. У гучномовець повідомили, що ситуація відразу зміниться, як тільки вийде особа, в’їзд якої заборонено в Україну.

Раніше ми повідомляли, що поблизу пропускного пункту “Краковець”були помічені люди міцної статури схожі на тітушок. Щоб уникнути можливого конфлікту Міхеіл Саакашвілі  вирішив в’їхати в Україну не через КПП “Краковець”, а на Інтерсіті  щоб уникнути можливих провокацій з боку “тітушок”.

Тим часом соратники політика, якого не впускають до країни заявлять про порушення закону. Зокрема Маркіян Лубківський заявив що представники “Укрзалізниці” грубо порушують законодавство, по суті, тероризують зараз усіх пасажирів, які знаходяться на потязі “Інтерсіті” сполученням Перемишль-Київ.

З цього приводу координатор Лубківський мав розмову із Послом України в Польщі Андрієм Дещицею і звернувся до нього із вимогою відрядити до громадян, які знаходяться зараз у заручниках «Укрзалізниці» українського Консула: «Дещиця повідомив, що консул із Любліна вирушив уже до Перемишля для того, щоб надати допомогу громадянам України».

Також Маркіян Лубківський зазначив, що юристи Руху вже працюють над заявою про злочин зі сторони представників «Укрзалізниці».

https://www.youtube.com/watch?v=QeNEHhsj8w8

«Якщо говорити з міжнародної точки зору, то це – порушення будь-яких міжнародних норм, це – величезний удар по іміджу України. Натомість, українська влада зараз діє на території Республіки Польща, що є незаконним», – заявив Лубківський в ефірі каналу NewsOne.

Читайте також: На українсько-польському кордоні помічені озброєні «тітушки»