Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Жизнь » Ремонты » Виграні кошти ОСББ потратить на “собачу вбиральню”

Виграні кошти ОСББ потратить на “собачу вбиральню”

Виграні кошти ОСББ потратить на “собачу вбиральню”

Відбула презентація результатів першого етапу конкурсу проектів для ОСББ Запоріжжя

У той час, коли інші бояться управляти своїм будиком, інші – оформляють кредити, беруть участь у різноманітних конкурсах і виграють їх.  Цього разу запорізьким ОСББ дали змогу написати проект реалізації 10 000 гривень та довести, чому той чи інший дім потребують цих гроші.  Відразу відмітимо, вказану суму не передаватимуть у чиїсь руки, а покриють затрати на реалізацію проекту.

 Ініціативу проявили 28 учасників. Проводила конкурс Запорізька територіальна організація партії «Солідарність» – «Блок Петра Порошенка».

Конкурсанти розробляли проекти за тематиками:

– благоустрій будинкової та прибудинкової території;

– встановлення дитячих або спортивних майданчиків;

– створення місць відпочинку;

– заходи з енергозбереження та модернізації;

– озеленення;

… та інші напрямки, пов’язані із вдосконаленням території ОСББ.

Переможцем конкурсу став проект Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Діамантовий» за адресою вул. Бородинська, 22.  Саме це ОСББ отримало головний приз – 10 тисяч гривень на втілення свого проекту.

ОСББ

ОСББ

Ми сподівалися на перемогу та очікували на неї, тому не здивовані результату, – розповіла голова ОСББ «Діамантовий» Ольга Кириленко. – Коли ми розробляли проект, думали про те, що це має бути корисним для усіх мешканців будинку, а всі вони різні. В нас є велосипедисти, мами з дітками, літні люди. Тому вирішили взятися за дрібниці, але для всіх: гойдалка, велопарковка, так звані собачі вбиральні… Коли береш управління будинком у свої руки відразу видно ті дірки, які необхідно залатати у першу чергу, коштів потрібно дуже багато. Цього ми вирішили зробити щось таке, чого б точно собі не дозволити найближчим часом. Це і корисно і приємно. В нас ніколи не було нормального дитячого майданчику, зараз ми поставимо пісочницю та гойдалку і буде у нас своя. Металевий комплекс для прибирання за тварина, це можливо і примха, але це розвиток і цивілізованість. Члени журі оцінили наш проект і визначили переможцями. 

Окрім цікавої пропозиції від ОСББ, його представники повинні були довести, що це справді потрібна річ і всі будуть задоволені. Також, враховували попередній досвід та активність. ОСББ “Діамантовий” вже отримали власний досвід і можуть похвалитися гарним результатом. Минулого року отримали “теплий кредит”, замінили вікна та двері у під’їздах, замінили освітлення на енергоефективне-світлодіодне, облагородили територія навколо дому, обрізали старі гілки на деревах.

Голова Запорізької територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка», народний депутат України Ігор Артюшенко вручив усім присутнім учасникам конкурсу подяки, а переможцеві – сертифікат.

Як людина, яка голосувала у Верховній Раді за всі законопроекти щодо ОСББ, дуже радий прояву активності людей. Мене захоплює, що вони не бояться брати на себе відповідальність, хоч це і важко. Наша політична сила і я особисто є другом створення ОСББ і публічних конкурсів щодо керуючих компаній. На жаль, на сьогоднішній момент це не так. Депутати фракції БПП у міськраді добиваються проведення прозорих конкурсів. І я певен, що результати будуть, – зазначив Ігор Артюшенко.

Також на заходів був присутній  керівник робочої групи з питань ОСББ при Департаменті ЖКХ у міській раді  Микола Бєлий Депутат фракції Микола Бєлий, він відзначив, що за останній рік кількість ОСББ в місті помітно зросла – з 100 об’єднань (у 2016 р.) до 900 (у 2017 р.).

 – Кількість людей, які взяли участь в конкурсі, говорить про те, що запоріжці дійсно ініціативні, вони хочуть щось міняти – у себе в квартирі, в будинку і, відповідно, в місті в цілому. Це щиро радує. Дуже приємно, що є такі люди, які є двигуном реформи ЖКГ. Це підтверджує вираз: «Хто хоче – шукає можливості, хто не хоче – шукає причини», – наголосив Микола Бєлий. Депутат зауважив, що керівники міста Запоріжжя, на жаль, не зацікавлені в розвитку ОСББ, на відміну від розвитку аналогічного процесу на рівні держави. Якщо в 16 році міська влада тільки зміцнювалася, і нам вдалося отримати гроші на популяризацію теми ОСББ, на капремонти, на розвиток, то тепер інструменти згортаються. Керівництву міста невигідно, щоб будинки ставали самостійними, – така ситуація в нашому місті. На рівні держави ми бачимо підтримку реформування ЖКГ, створення ОСББ, надання «теплих» кредитів, компенсацію витрат на тепломодернізацію тощо, – зауважив народний обранець.

Він також пообіцяв,  що депутати фракції «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» міської ради охоче виділяють гроші з депутатського фонду на будинки ОСББ, адже це дійсно має позитивний результат. Нагадаємо, це був перший етап конкурсу проектів для ОСББ Запоріжжя, на черзі другий – «Зелене місто». Його деталі та умови будуть незабаром оприлюднені на нашому сайті.