Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » На Запоріжжі продовжуються військові збори

На Запоріжжі продовжуються військові збори

На Запоріжжі продовжуються військові збори

Військові навчання на Запоріжжі продовжуються

Резервісти Запорізької бригади територіальної оборони вже другий тиждень продовжують військові навчання. За цей час вони відпрацювали дії з представниками Нацполіції, армійської авіації та рятувальних служб.
 
Про це повідомляють на сторінці у фейсбуці Запорізького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
 
Так, за цей час військовозобов’язані та резервісти відпрацювали повітряну розвідку району виконання завдань, пошук ймовірних диверсійно-розвідувальних груп у південних районах Запорізької області. Були обстежені потенційні місця висадки десантів супротивника. Також пройшли тренування з евакуації пораненого з району виконання завдань гелікоптером з подальшим його переміщенням наземним транспортом до медичного закладу.
 
 
Деякі з особового складу займались індивідуальною підготовкою та відпрацюванням навчальних питань на реальних об’єктах: охороняли мости, несли служби на блок-постах, патрулювали населені пункти.

Окрім того, військові займалися індивідуальною та медичною підготовкою, тренуванням штабів зон, тренуванням пунктів прийому особового складу.
 
 
Разом з представниками Національної поліції контролювали транспортні вузли, охороняли адміністративні будівлі, залізничні переїзди та мости.
 
З представниками органів управління та сил цивільного захисту Запорізької області відпрацьовували дії у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами в природній екосистемі.
 
Також проводились заняття по мінній безпеці та саперній справі. Резервісти вчились як ставити вибухові загородження та мінні пастки, так і виявляти їх.
 
 
У Запорізькому обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки зауважують на тому, що територіальна оборона – це “не мобілізація і не військова служба за призовом”.У підрозділах Територіальної оборони проходять службу громадяни України, які уклали контракт на проходження служби у резерві бригади ТрО. Це суто добровільна справа. Будь-який громадянин України віком від 18 до 57 років, незалежно від статі, може укласти контракт на службу в резерві бригад ТрО.
 
Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запорізькій області розпочались екстрені збори підрозділів Територіальної оборони. Також,  розповідаємо про те, як місто готується до захисту населення.