Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » А що якщо завтра війна: як Запоріжжя готується захищати населення

А що якщо завтра війна: як Запоріжжя готується захищати населення

А що якщо завтра війна: як Запоріжжя готується захищати населення

Зважаючи на тривожні новини про можливий наступ російських військ, є потреба дізнатися більше про готовність Запоріжжя до оборони та захисту населення.

З відповідними запитаннями журналісти Inform.zp.ua звернулися до Управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради.

Там повідомили, що у Запоріжжі створили спеціальні комісії, які систематично обстежують укриття для захисту населення.

Всього таких найпростіших захисних споруд у місті – майже дві тисячі. Вони розраховані на захист понад 650 тисяч містян. З них у 118 укриттів є можливість перебувати безперервно 48 годин. Всі вони позначені на інтерактивній мапі, яка є на сайті мерії. 

Окрім того, як повідомляють в Управлінні, ці захисні споруди забезпечені водою (з розрахунком 2 л на добу для однієї людини), засобами надання медичної допомоги, первинними засобами гасіння пожежі, місцями для сидіння та шанцевими інструментами.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Бердянськ під загрозою ізоляції з боку РФ.