Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Политика » Запорізька команда партії «Слуга Народу» презентувала «Зе!План», який дозволить кожному змінити свою громаду

Запорізька команда партії «Слуга Народу» презентувала «Зе!План», який дозволить кожному змінити свою громаду

Запорізька команда партії «Слуга Народу» презентувала «Зе!План», який дозволить кожному змінити свою громаду

Під час велелюдного форуму «Кожен зможе!» у Запоріжжі представили «Зе!План», направлений на розвиток кожної громади області. Згідно із ним, майбутні депутати місцевих рад від партії «Слуга Народу», комунікуючи з жителями громад, розроблять повноцінні Стратегії розвитку для кожної громади, де їх ще немає, передусім спираючись на побажання своїх земляків. Там, де Стратегії існують, їх актуалізують. Після виборів 25 жовтня депутати і голови громад від партії «Слуга Народу» зроблять ці Стратегії реальним механізмом поліпшення життя місцевих мешканців.

Як це працює

Стратегія розвитку громади — це покроковий план перетворень у громаді. Вона затверджується місцевою радою та закріплює пріоритетні напрямки, які розвиватиме громада. Куди витрачати, звідки брати кошти, які об’єкти — у першочерговому фокусі, куди залучати інвесторів. До речі, і кошти державного бюджету, і зовнішніх джерел виділяються в першу чергу громадам із чітко та обґрунтовано написаною Стратегією.

Стратегія розвитку затверджується на 5—10 років. Запустивши «Зе!План», партія «Слуга Народу» фактично закладе фундамент системних перетворень, які будуть позитивно впливати на рівень життя мешканців громад.

Чому це важливо зараз 

Вже 25 жовтня завершується найважливіший етап децентралізації — тоді будуть сформовані абсолютно всі громади в Україні. І їхнє майбутнє залежатиме від того, хто прийшов до влади. Від того, чи новообрані депутати і голови громад націлені на розвиток не лише окремих об’єктів, а громади в цілому, чи будуть впроваджувати Стратегії розвитку громад.

Що на Запоріжжі

Хоча Стратегії розвитку на Запоріжжі затверджені у 25 громадах, лише три з них їх реально виконують.

Одна з них — Комишуваська ОТГ. Тут, згідно зі Стратегією, вже відремонтовано та обладнано амбулаторію, що тепер працює на три сусідні громади, придбані авто для медиків, утеплено фасад школи, повністю відновлено Будинок культури, облаштовано сучасний ЦНАП.

«Наявність Стратегії розвитку громади є не лише спільним планом дій, а й запорукою для залучення інвестицій або бюджетних коштів. Завдяки Стратегії нам вдалося залучити кошти на ремонт опорної школи, її утеплення, закупівлю нових меблів, оновлення приміщень. Наша амбулаторія вже може приймати пацієнтів у гідних умовах. Також у громаді працює оновлений ЦНАП. Завдяки спільним зусиллям ми повністю оновили інтер’єр Будинку культури. Йому можуть позаздрити навіть деякі міста», — зазначив голова Комишуваської селищної ради, член команди партії «Слуга Народу» Юрій Карапетян.

Аби всі громади Запорізької області мали ресурс на впровадження подібних проєктів і збільшили свій економічний потенціал, політична партія «Слуга Народу» на Запоріжжі планує створити Стратегії розвитку разом із місцевими жителями у кожній громаді. А там, де вони вже існують, — привести їх у відповідність із побажаннями земляків. Після цього депутати і голови від «Слуги Народу» контролюватимуть їхнє виконання.

Навіщо «Слуга Народу» на Запоріжжі планує перезапустити Агенцію регіонального розвитку

Під час регіонального форуму «Кожен зможе!» у Запоріжжі Олександр Свистун, експерт з питань децентралізації та місцевого самоврядування і член запорізької команди партії «Слуга Народу», наголосив, що для залучення зовнішнього фінансування відповідно до Стратегій розвитку громад, у нашій області створена Агенція регіонального розвитку. І представники партії «Слуга Народу» на Запоріжжі були готові підписати з нею угоду про співробітництво. Так можна разом розробити та реалізувати Стратегії розвитку громад:

«Але зараз, на жаль, не можемо цього зробити, бо ця організація фактично не функціонує. Наголошую: реальний інструмент залучення коштів у громади є, але він до сьогодні не працює», — зазначив Олександр Свистун.

Саме тому одним із пріоритетів роботи команди партії «Слуга Народу» в Запорізькій обласній раді нового скликання буде перезавантаження Агенції регіонального розвитку.

У партії «Слуга Народу» наголошують: зараз Стратегії розвитку фактично не працюють через небажання чинної місцевої влади проводити реальні зміни. Тому пріоритетним завданням майбутніх депутатів місцевих рад і голів громад від партії «Слуга Народу» стане довгоочікуваний запуск повноцінної роботи Стратегій розвитку громад. Тільки так можна провести реальні зміни на благо людей.


Нагадаємо, раніше в ЦВК розповіли, як будуть проходити вибори в умовах карантину в Запорізькій області.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал і станьте частиною подій нашого міста: https://t.me/informzp1