Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Транспорт » У Запоріжжі з’явиться унікальний для України транспорт

У Запоріжжі з’явиться унікальний для України транспорт

У Запоріжжі з’явиться унікальний для України транспорт

Про закупівлю сучасних електробусів, відкриття нових маршрутів та оновлення транспортної системи міста загалом розповів у своєму зверненні міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Мер упевнений, на комфорт та зручність такого великого міста, як Запоріжжя, неабияк впливає саме розвиток його транспортної галузі. Вирішувати проблему з громадським транспортом планують за трьома основними напрямками: розширенням мережі маршрутів, збільшенням кількості транспортних одиниць та створенням окремої смуги для проїзду автобусів та тролейбусів. Міський голова зазначив, першочергове завдання під час оновлення транспортної системи Запоріжжя – комфорт містян, тож закупівля сучасних, зручних та містких трамваїв, автобусів та тролейбусів триватиме і надалі.

Також Володимир Буряк розповів, що протягом 2016-2020 рр. для міста придбали майже 150 одиниць муніципального громадського транспорту. У планах закупівля й унікального для України транспорту – 26 електробусів з’являться у місті у межах угоди з Європейським інвестиційним банком, а також у межах Кіотського протоколу. Такий транспорт – екологічний, адже не викидає у повітря шкідливі речовини, що є дуже важливим для таких індустріальних міст, як Запоріжжя. До того ж, електробуси не прив’язані до контактної мережі, а отже можуть вільно пересуватись будь-яким з районів міста.

Нагадав міський голова і про плани щодо відновлення повноцінного функціонування трамвайного маршруту № 12 «Майдан Волі – Запоріжжя Ліве». Частина робіт, а саме ремонт трамвайного шляху, дороги та тротуарів по вул. Шевченка, а також відновлення шляхопроводу «Каліброва 1» і дороги поряд, вже завершені, частина – у процесі виконання. Зокрема нині триває реконструкція шляхопроводу «Каліброва 2». Після завершення робіт на ділянці, буде розпочато прокладання нового трамвайного шляху вздовж вулиць Шевченка, Солідарності, Калібрової. Далі маршрут буде запущено в роботу, як результат  – повноцінне трамвайне сполучення Шевченківського і Заводського районів та центру міста. Також у планах організація трамвайного руху від залізничного вокзалу «Запоріжжя-1» до Шевченківського району.

Володимир Буряк впевнений, розгалуження транспортної системи міста добре впливає на життя містян та загалом розвиток Запоріжжя. Таке твердження доводить і досвід вже реалізованих проектів – із створенням нових маршрутів активніше розвивається міська інфраструктура. З’являються нові магазини, торговельні і розважальні центри, житло, офіси, робочі місця, що має позитивний плив на добробут мешканців та зовнішній вигляд самого міста.    

Міський голова вкотре нагадав про свої плани щодо участі у майбутніх виборах, підкресливши, що планує розвивати місто і надалі з професійною командою, яка увійшла до складу партії «Єднання».  Її учасники – запоріжці, люди, яким добре знайомі можливості та потреби міста, на противагу загальнонаціональним політичним партіям, які занадто далекі від місцевих проблем. Кандидати від таких партій орієнтовані, в першу чергу, на своїх столичних лідерів, а ті ніколи не візьмуть на себе відповідальність за стан міської інфраструктури, розвиток транспорту чи ремонт доріг.

Ми заснували партію запоріжців «Партію Володимира Буряка. Єднання» саме для того, аби продовжити розвиток міста, яке добре знайоме кожному з нас, як і кожному з місцевих жителів. Ми розраховуємо на вашу підтримку, яка необхідна нам для продовження вже розпочатих позитивних змін, – зазначив міський голова.

Нагадаємо, раніше мер Запоріжжя Володимир Буряк заявив хоче бачити в міськраді свою партію. Експерти вважають, що місцеві лідери мають більше шансів перемогти у виборчих перегонах.