Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » В Запоріжжі відкриють центр для дітей з туберкульозом

В Запоріжжі відкриють центр для дітей з туберкульозом

В Запоріжжі відкриють центр для дітей з туберкульозом

Виділено 5 мільйонів гривень для відкриття реабілітаційного центру для дітей, хворих на туберкульоз

Запорізька область займає перше місце в Україні за рівнем захворюваності на туберкульоз серед дітей. Заради подальшої підтримки цих хворих в Запоріжжі відкриють реабілітаційний центр, куди відпривлятимуть дітей після лікування від туберкульозу.

На відкриття установи виділено 5 мільонів гривень. Вирішенню проблеми сприяла громадськість. В лютому цього року 20 громадських організацій Запорізької області підписали звернення до депутатів, керівництва міста та області з проханням вирішити проблему дітей.

Хвора малеча після тривалого лікування – від 6 до 24 місяців потребує реабілітації. Проблема постала надзвичайно гостро. Треба було знайти можливість профінансувати програму реабілітації дітей, хворих на туберкульоз, – зазначає Запорізький благодійний фонд «Єдність «за майбутнє».  

Завдяки підтримці міжнародної спільноти в рамках гуманітарної допомоги Україні було відремонтоване приміщення реабілітаційного центру, в якому створено всі умови для ефективного навчання дітей та реабілітації після лікування. Не вистачало лише коштів для відкриття цього центру.   

3 квітня на сесії Запорізької обласної ради виділено 5 мільйонів гривень для початку роботи дитячого протитуберкульозного відділення № 2 (Це офіційна назва реабілітаційного центру).

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні запрацювала Програма медичних гарантій – перелік послуг, які держава гарантує пацієнту. У Запорізькій області до Програми доєдналися 65 медичних закладів (вторинної та третинної допомоги)Це ті лікарні, які увійшли в реформу та будуть отримувати кошти за договором із НСЗУ.