Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Политика » Святослав Вакарчук заявив у Запоріжжі: не боюся «не подобатись», боюся «іти проти совісті»

Святослав Вакарчук заявив у Запоріжжі: не боюся «не подобатись», боюся «іти проти совісті»

Святослав Вакарчук заявив у Запоріжжі: не боюся «не подобатись», боюся «іти проти совісті»

Закінчилися передвиборчі перегони. Редакція Inform.zp.ua продовжує згадувати найяскравіші моменти.

У Запоріжжі зустріч з лідером партії «Голос», як ми розповідали, проходила на площі Маяковського. Святославу Вакарчуку ставили питання щодо тарифів, інформаційної політики, проблем переселенців, майбутньої діяльності в парламенті. Починаючий політик та музикант відповідав щиро, іноді, навіть, емоційно. Весь цей час намагалась поставити питання школярка, але кожного разу мікрофон перехоплювали дорослі.

Соліст рок-групи “Океан Ельзи” та лідер політичної партії “Голос” Святослав Вакарчук. Фото – Facebook

Святослав Вакарчук звернув на це увагу і сам просив дати слово наполегливі молоді. 

«Мільйони людей захоплюються Вами і вашою творчістю. Ви потратите в парламент і доведеться приймати рішення, які сподобаються не всім. Чи не боїтесь втратити прихильників?» – питає школярка.

Зустріч у Запоріжжі з лідером партії «Голос» Святославом Вакарчуком. Фото – 061

«Мені здається, що вже самим кроком «піти в політику» – я прийняв рішення, яке сподобалось не всім. Якби я користувався тільки тим, що б сподобатись всім, навіть не знаю, що я б робив…

Всім даю таку пораду. Треба робити речі, які роблять людям добро. Але ніколи не треба намагатись сподобатись всім. Тому що це пастка, особливо для політиків. Ті, хто користується тільки громадською думкою і рейтингами, що б вони не робили – це заводить їх в прірву в результаті.

Велика проблема багатьох політиків минулого в Україні не тільки в тому, що вони злодії. Не всі з них злодії, не всі крадії, хоча таких, на жаль, дуже багато. Де хто з них просто дуже боявся робити речі, які комусь не сподобаються і йшли, наче пацюки за дудочкою – за цим рейтингом, а потім падали в прірву. І тому це моє застереження для всіх політиків, в тому числі до тих, в кого зараз великий рейтинг: «не старайтесь будь-якою ціною його зберегти»! Робіть речі, які ви хочете зробити, які є вашою метою, увійдіть в історію! Потім в кінці вам скажуть «дякую» за це.

Я не боюсь, що хтось буде проти того, що я роблю. Я боюсь, що мені буде соромно, що я був проти своїх принципів. І я не зможу тоді дивитись у дзеркало. Якщо я буду робити все чесно, по совісті, то люди, які напочатку не сприймали мою позицію, то рано чи пізно вони зрозуміють, чому я це робив.

Ви думаєте, всі в Україні є фанатами «Океану Ельзи»?! Хтось слухає іншу музику, хтось мабуть її взагалі не любить. Головне: не зраджувати собі і не робити зла для людей! А цього ми постараємось уникнути!» – наголосив Святослав Вакарчук.  

                                                                                             Матеріал підготувала Анастасія Агаркова


Читайте также: