Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Після відключення аналогу мешканці Запорізької області дивитимуться телебачення Донецька

Після відключення аналогу мешканці Запорізької області дивитимуться телебачення Донецька

Після відключення аналогу мешканці Запорізької області дивитимуться телебачення Донецька

Покриття цифровим сигналом Запорізької області 65-70%. Зверніть увагу на цифри. Це важливо, бо за нормами, відключення аналогового телебачення можливо тільки після досягнення позначки покриття 90%. Запорізький регіон має і інші регіональні особливості.

За коментарем редакція inform.zp.ua звернулась до представника Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Володимира Кучугурного.

«В запорізькому регіоні є проблемні райони: Приазовський,  Велико-Білозерський, м. Токмак, Більмацький та Розівський район. Останній приймає сигнал з Донецька.

Так історично склалося, тому зараз там поряд з українськими телеканалами безперешкодно можна подивитися російське ТБ. Звичайно, викликає занепокоєння, що дивитимуться місцеві жителі після 31 серпня. Саме на цю дату запланований перехід на цифру всієї України. І з екранів телевізорів, які працюють на кімнатну антену-«рогачок» зникнуть українські канали (якщо в них не буде тюнеру).

Є проблеми і в Кам’янсько-Дніпровському районі: там сигнал приймають з Нікополя, тому люди не побачать місцеві (географічно) телеканали. Як відомо, Нацрада наполягає, щоб місцеві мовники продовжили роботу до кінця року. Але не для глядачів цього населеного пункту».

Читайте по теме: Наближається відключення аналогу: що дивитимуться мешканці запорізького регіону

Про білі плями запорізького телебачення Володимир Кучугурний постійно інформує Національну раду з питань телебачення та радіомовлення.