Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Наближається відключення аналогу: що дивитимуться мешканці запорізького регіону

Наближається відключення аналогу: що дивитимуться мешканці запорізького регіону

Наближається відключення аналогу: що дивитимуться мешканці запорізького регіону

Журналісти inform.zp.ua взяли коментар у Валентина Коваля, члена Нацради щодо того, як вплине на мешканців запорізького регіону відключення аналогового телебачення.

Уряд України готовий вимкнути аналогове телебачення 31 липня. Але не лякайтеся! Першими в черзі – Київ та Кропивницький. Решта України (в тому числі, і Запорізький регіон) – перейдуть на цифру 31 серпня.

Все нове лякає, але воно не таке страшне, як здається, – вважає Валентин Коваль, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України. Він сам із Запоріжжя, колись працював на місцевій телекомпанії, тому з розумінням ставиться до пересторог нашого – прифронтового регіону.

За його словами, проводити аналіз в не компетенції Нацради, але йому відомо, що деякі населені пункти запорізької області вільно дивляться російське телебачення. А після відключення аналогу мешканці сіл взагалі залишаться без українського ТБ (якщо не подумають про цифру заздалегідь).

«Нацрада, коли погоджувала стислі терміни відключення аналогу, наполягала на виконанні низки умов аби не сталося соціального вибуху. Ми просили вести активну кампанію по інформуванню населення. Бо кожен має розуміти, кого це стосується, а кого ні. У людей таке враження, що все телебачення закінчується. Це при тому, що 66% українців дивляться ТБ через кабель або супутник. Тому треба наголосити, що відключення стосується тільки тих глядачів, які приймають сигнал на стару кімнатну антену. З нею, до речі, теж можна дивитися цифрове телебачення, головне, щоб був тюнер. Другий важливий пункт – створення достатньої кількості кол-центрів на загальнонаціональному або регіональних рівнях для того, щоб відповідати на питання: «чи є в моєму населеному пункті таке-то телебачення, який мені купити телевізор, чи потрібно міняти антену-«ріжки»?

Люди, які технічно розуміють, що таке аналогове телебачення, давно підготувались до цифри. Залишилися ті, для кого інструкція, як китайська грамота. Тому вони повинні телефоном зрозумілою мовою почути, що робити».

За словами Валентина Коваля, Нацрада вимагає від Уряду, щоб до кінця року продовжували мовити місцеві телеканали (аналогові).

Читайте также: В Запорожской области 19-летний парень спас тонувших в выгребной яме женщину и ребенка

Є і приємна новина: в Запоріжжі може побільшати радіостанцій. Після відключення аналогу, з’являться додаткові частоти для ефірного FM-мовлення. За загальними підрахунками, від 7 і більше радіостанцій в місті, – повідомив Валентин Коваль на зустрічі з регіональними журналістами.