Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Культура » У кінотеатрі ім. Довженко презентують фільм про видатного співака, який загинув в зоні АТО

У кінотеатрі ім. Довженко презентують фільм про видатного співака, який загинув в зоні АТО

У кінотеатрі ім. Довженко презентують фільм про видатного співака, який загинув в зоні АТО

Авторами фільму «Міф» стали Іван Ясній і Леонід Кантер, також відомі своєю кінострічкою «Добровольці Божої Чоти».

В основі фільму лежить доля не просто людини – волонтера, а оперного співака з унікальним голосом, відомим по всьому світу – Василя Сліпака. Його історія як співака-початківця почалась ще у юнацькому віці, коли зі Львова він вирушив співати в Америку, де одразу ж підкорив публіку своїми виступами у Карнегі-холл. Після американського досвіду оперного співака, Василь вирушив до Франції, де виграв міжнародний конкурс і став солістом Паризької опери. Найулюбленішою композицією Василя була арія Мефістофеля, від імені якої потім і з’явився псевдонім Міф. Ця країна запала хлопцю в душу і він залишився там аж на цілих 19 років. За які здобув улюблену роботу, вірних друзів та кохану людину.

фільм

Перебуваючи у Франції, Василю дуже боліло за рідні землі, коли ті знаходились під вражою силою. Неможливість повернутись в Україну, через контракт з оперою, частково зв’язувала йому руки. Проте він влаштовував акції на підтримку України, знаходячись на території Франції. Згодом ним була створена волонтерська організація «Українське братство».

Попри все, що він робив для своєї країни, йому цього здавалось замало. Незабаром Василь приймає рішення покинути співочу кар’єру в Європі, повернутись в Україну та приєднатись до лав добровольців. Навіть у пам’ять про сцену він обрав собі позивний «Мефістофель», який згодом скоротили до «Міф». Воював у складі «Правого сектору» до фатального літа 2016 року, коли 29 червня загинув від снайперської кулі поблизу Луганського району. З рідних в Україні залишився лише його рідний брат Орест, який і сприяв появі фільму «Міф».

Презентація фільму відбудеться 29 січня о 19:00. Вхід буде за запрошеннями і благодійним внескам, які в подальшому підуть на презентацію фільму в Україні та за її межами. А в прокат фільм вийде лише в лютому 2018.