Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Запоріжцям доведеться мерзнути як мінімум до вівторка

Запоріжцям доведеться мерзнути як мінімум до вівторка

Запоріжцям доведеться мерзнути як мінімум до вівторка

Мешканцям будинку, яким 5 грудня відключили опалення доведеться ще померзнути. Очікують скликання сесії обласної ради.

Стосовно вчоранього скандалу на комісії по ЖКХ сьогодні зібрали брифінг, прийшли депутати, активісти та журналісти.  Нагадаємо, в одному з запорізьких будинків, в якому 9 квартир, два дні тому відключили опалення. Люди прийшли на комісію по ЖКХ та вимагали вирішити проблему.

Заступник губернатор Едуард Гугнін повідомив, що рішення про відключення будинку по вулиці Заленій, 35 він не підписував. Тим не менше проблема інснує, люди у зимовий період залишилися без опалення, пройшла вже друга доба, а рішення немає.

Єдиним варіантом вирішити проблему, за слова заступника губернатора, – винести питання на розгляд сесії обласної ради. Інтернат, якому належить котельна, та, яка повинна постачати тепло у квартири будинку, не може замовляти послуги, оскільки є неприбутковою організацією. Раніше котельня була в оренді КП “Соцкомуненерго”, але через борги договір був розірваний. Зараз комунальне підприємство теж не може замовляти послуги в котельні і забезпечити постачання тепла в квартири. Чиновники бачать вихід у наступному – прийняти рішення про поновлення договору котельні та КП “Соцкомуненерго”, фінансування на опалення будинку по вул. Зелені 35 забезпечити за рахунок місцевого бюджету. Подібне рішення можна прийняти лише на сесії обласної ради.

Під час прифінгу депутат міської ради Олег Афанасьєв розказав, що мав розмову з головною обласної ради Григорієм Самардаком, той сказав, що скликання сесії можна очікувати у вівторок  12 грудня, відповідно рішення депутатів також.