Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Здоровье » “Ми покажемо де немає амброзії” – позиція борців з отруйною рослиною

“Ми покажемо де немає амброзії” – позиція борців з отруйною рослиною

“Ми покажемо де немає амброзії” – позиція борців з отруйною рослиною

Активістам і чиновника показали де немає амброзії, ті хто задався цілю знайти, – знайшов, у досить великій кількості!

На боротьбу з амброзією цього року були виділені кошти рішенням сесії міської ради. Довго велися суперечки в комісіях, не могли узгодити яким чином з нею боротися, затвердили. Нагадаємо методика, яку застосовували минулого року не дала бажаного результату, активісти говорити про те, що гроші були викинуті на вітер. Тому, в цьому році питанню амброзії приділили більше часу. Вирішили косити, а також обробляти хімікатом. Його якість, до речі теж викликала сумніви, бо немає належного документу, який би засвідчував, що досліджений у лабораторіях препарат це той самий, яким обробляють бур’ян.

Про це ми писали в окремій публікації: Близько 4 мільйонів гривень виділено на боротьбу з амброзією, чи є результат?

Усі ці суперечки дали зрозуміти – контролювати якість виконання робіт, а отже  перевірити чи раціонально витрачають гроші чесних платників податків дуже складно. Але можливо, якщо на те є воля. Зокрема громадський активіст Микола Ралик систематично моніторить це питання. Виїжджає на територію, яку начебто обробили і закрили питання з амброзією. Одна з останніх його поїздок наробила галасу у соціальних мережах – територію Запорізького міжнародного аеропорту оголошено зоною без амброзії. Представник аеропорту на комісії заявив: “На території амброзії немає!”. Микола Ралик перевірив та зафіксував на камеру, є!

І ми говорили про це в публікації: Запорізьким чиновникам брешуть, а вони навмисне саботують перевірку виконання робіт

Питання аеропорту та амброзії громадський активіст взяв під власний контроль. Як тільки почув про чергову перевірку, поїхав разом із комісією.

“Приїхали, зайшли з віпзони на територію аеропорту, нас посадили на автобус і поїхали показувати на злітну смугу місця де нема амброзії. По дорозі нас зупинили. Можливо, пропускали літак. Поки чекали ми вийшли з автобусу і нас повели на ту сторону, де не було ні однієї амброзії, що здивувало. Тоді я перейшов на іншу сторону злітної смуги і побачив там багато амброзії. Далі були високі зарослі трави, тому ми туди не ходили. Здалеку амброзію не було видно щоб росла. Після цієї події далі нас вже не повезли, а розвернули і повезли на вихід. Делегація пішла до красивого газону, а я до того, де багато амброзії. Врешті решт туди потім і інші підійшли. На наявності амброзії не зациклювались. Обговорювали плани, як ліквідувати амброзію. Проста робоча нарада, досить корнструктивна. Роблю висновок: Якщо припинимо тиск, програма може перетворитись лише на “освоєння коштів”- розповів про хід перевірки Микола Ралик

Така от неконтрольована ситуація, яка черговий раз доводить: “Хочеш щоб вийшло добре – роби сам!” Або якщо, в міру обставин, сам робити не можеш – контролюй! І це стосується кожного запоріжця. Якщо поки небагато людей страждають від плантацій алергічної рослини, то найближчим часом їх кількість збільшиться. Статистика…