Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » LIFESTYLE » Запорізьким чиновникам брешуть, а вони навмисне саботують перевірку виконання робіт

Запорізьким чиновникам брешуть, а вони навмисне саботують перевірку виконання робіт

Запорізьким чиновникам брешуть, а вони навмисне саботують перевірку виконання робіт

Брешуть не лише про те, що знищили амброзію, а й про те, що контролюють процес виконання робіт

Про це заявляє громадський активіст Микола Ралик. За ініціативою заступника міського голови Валерія Еделєва Запорізький міжнародний аеропорт був оголошений зоною без амброзії. Та, судячи з усього на оголошенні все і закінчилося. На останній робочій групі по боротьбі з амброзією представник аеропорту прозвітував: “Амброзії на території аеропорту немає!” Тож активіст запросив начальника Управління з екогогічної безпеки Гліба Золотарьова перевірити, чи справді це так! Навіть запропонував скористатися власною автівкою, щоб чиновнику створити зручні умови для перевірки.

У середу та п’ятницю планували спільну поїздку, та перевіряти, очевидно начальник Управління не мав наміру. Микола Ралик поїхав сам, у суботу, побачив те, чого в принципі і очікував. По всій прилеглій території рясно розрослася алергенна рослина. Навіть на виході пасажирів знайшов численну кількість кущів.

“Аеропорту дали завдання стати зною без амброзії. Керівництво сказало, що завдання виконано. Відправили  начальника управління екологічної безпеки перевірити чи то є правда. Перевірки 3 27/07 до сьогодні не було. Перевірив сам. Амброзії валом. Тому буду подавати звернення до мера і до голови комісії по екології за бездіяльність одного і неправду другого. Можете долучитись. Підпис можна ставити в коментарях, пишучи свої ПІБ повністю” – пише на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук активіст Микола Ралик.

Читайте також: Близько 4 мільйонів гривень виділено на боротьбу з амброзією, чи є результат?

Наводимо текст звернення.

Міському голові міста Запоріжжя Буряку В.В.
Голові постійної комісії з питань екології Запорізької міської ради Басову О.Ю.

В протоколі засідання робочої групи по амброзії від 27.07.2017 в п. 5 було сказано, що представник міжнародного аеропорту Біскупський В.Г. проінформував про те, що на території аеропорту амброзія відсутня.
Зам мера Еделєв В.Г. доручив начальнику управління екологічної безпеки Золотарьову Г.А. перевірити в присутності представника громадськості Ралика М.О. чи відповідає дійсності дане твердження.
Пан Золотарьов до кінця наступної неділі так і не виконав дане доручення. Ралик особисто вимагав двічі у Гліба Анатолійовича виконання даного доручення, запропонував допомогу з автотранспортом, але спочатку Золотарьов запропонував провести перевірку в минулий четвер, потім в п’ятницю, але так і не організував перевірку території з участю зазначеного представника громадськості.
Зважаючи на саботаж виконання доручення замісника мера паном Золотарьовим Г. А., і важливість цієї перевірки, Ралик М.О. в минулу суботу перевірив самостійно ту територію аеропорту, на котру мав доступ. Він виявив, що Валерія Гавриловича Еделєва на засіданні робочої групи ввели в оману. Навіть біля виходу пасажирів росте амброзія, вона майже на всіх прилеглих до паркану аеропорту територіях.

В зв’язку з цим просимо провести аналіз даного факту, а саме невиконання вказівок керівництва і забезпечити адекватне покарання службовим особам: Золотарьову В.Г. за невиконання вказівки зам.мера,
і особі, котра надала неправдиву інформацію про відсутність амброзії.

Активіст закликає запоріжців контролювати процес витрачання їхніх же грошей. Він наголошує, що саме за рахунок чесних платників податків живе міська влада, а тому вона зобов’язана не переводити стрілки і відписуватися, а нести відповідальність за виконання вказівок. До того ж, мова йде про здоров’я більше ніж 100 000 мешканців міста, які страждають від алергії.

Ситуація дійсно критична, мало того, що щоденні викиди від заводів отруюють життя запоріжцям,та ще й амброзія не дає диха ти!!!