Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Достало! » Рейдерське захоплення “царем”

Рейдерське захоплення “царем”

Рейдерське захоплення “царем”

На розівську районну газету активно здійснюють рейдерське захоплення

Цього разу мова йде не про завод-гігант чи підприємство, яке працює з великими потужностям. В поле зору місцевого вождя потрапила районна газета. Щоб закрити людям роти, а також звільнити розівців від невигідної “царю” інформації, газету “Роз-інформ”, без роздержавлення, без дотримання закону намагаються “по-тихому” покласти під себе.

Вже давно так повелося, що: “Хто платить гроші, той замовляє музику”. І не важливо що гроші не особисті, а фактично народні, – музика повинна звучати правильно. А якщо та сама музика не влаштовує районне керівництво, – потрібно звільнити редактора та бухгалтера, закрити очі на Постанову кабінету Міністрів про роздержавлення ЗМІ.  Очевидно таким правилом керується голова районної ради Володимир Новобранов. Який, варто нагадати, вже неодноразово порушував закон та виступав у центрі скандалу.   Обжитися “своїми” поліцейськими, суддями, прокурорами, а також журналістами справа бажана для багатьох. Про інших не будемо стверджувати, не перевіряли, але стосовно останніх знаємо точно – не піддалися. За що зараз і страждають.

Рейдерське захоплення

Небагато видань районних чи міських рад можуть продемонструвати конструктивну критику на адресу своїх засновників. Як правило – якщо видання належить якісь раді – воно приречене її хвалити, а також вміти повертати дашки своїх кашкетів в залежності від того, хто знаходиться  на чолі ради. У цьому випадку маємо цілком протилежну ситуацію. На шпальтах газети “Роз-інформ” нерідко публікували конструктивну критику, яка стосувалася роботи голови районної ради Володимира Новобранова і, на той час, його заступниці  Віти Хассай. Остання, після чергової публікації “псіханула” і видала однойменне рішення звільнити головного редактора “негідної” газети. Підкреслюємо – своє рішення, заступниця голови районної ради!

Мотивація порушувати закон, щоб звільнити головного редактора досі незрозуміла, але відкрите провадження у цій справі зараз опрацьовується. Подібне рішення, згідно закону України, повинно бути прийняте на сесії районної ради, а ні голова, а ні його заступниця цього робити не можуть,та зрештою їм не вперше спочатку ігнорувати закон, потім вдавати що цього не знали.

У Розівському районі не створено жодної громади, люди бояться подібних голів.

Тим часом Розівка потопає у власних проблемах, не вирішені ні проблеми ЖКХ, ні школи, ні дитячих садочків. В інших районах  села активно організовують громади, тут – жодної. Люди бояться, маючи приклад сьогоднішнього керівництва! Не вірять у позитивні зміни і не довіряють подібним потенційним кандидатам. У той час увага районної влади зосереджена на єдиному у містечку ЗМІ та його редакторці Людмилі Подрєз. Сама журналіст вже втомилася від судових процесів. Активізувалися усі прибічники Володимира Новобранова і почали масово подавати до суду, за критику. На сьогодні пані Людмилою виграно 4 справи.

“Вони хоч і безперспективні для позивачів, та все одно виснажують і відволікають від поточних справ. Вже кілька місяців я працюю без заробітної плати. Мій позов стосовно незаконного звільнення ухвалили частково. Рішення стосовно мого звільнення повинна прийняти виключно сесія районної ради, такого рішення немає. Питання про роздержавлення на сесію не виносять, відповідно усе стоїть на місці. Скільки так буде тривати – на разі розуміння немає.” – говорить редакторка “Роз-інформ” Людмила Іванівна.

А щоб Людмилі Іванівні було “веселіше” чекати рішення депутатів, ситуацію регулярно підігрівають. Одна своїм розпорядженням звільнила діючого редактора, інший в такий же спосіб призначив нового. Та навіть кращого ніж він сам- вчителя трудового навчання. Хоч і педагог, та політик “нехилий”, відразу заявив про викрадення редакційного автомобіля, яких спокійно стоїть під редакцією кожного дня. Підробив документи та печатку. Це ніщо інше, як рейдерське захоплення редакції.

Державний реєстратор співучасник рейдерського захоплення

Якщо з можновладцями Розівки усе зрозуміло –  не вперше здійснюють подібні дії, то куди дивляться державні реєстратори? Зокрема мова йде про реєстратора Комунарського, Олександрівського та Шевченківського районів м. Запоріжжя Грудієнко Н. М.. Без рішення сесії Розівської районної ради про звільнення із займаної посади Подрєз Л.І. та призначення в.о. редактора Коблі С. Б., останнього незаконно зареєстровано керівником КП «Редакція газети «Роз-інформ» Розівської районної ради Запорізької області». Про це свідчить запис у Державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців.

Трудовий колектив редакції обурений протиправними діями реєстратора та розцінює їх, як грубе порушення чинного трудового законодавства, співучасть у рейдерському захопленні редакції, зловживання владою та перевищення повноважень реєстратором Грудієнко Н. М. Стосовно цього звернувся із заявою до правоохоронних органів.

Журналісти не можуть працювати в таких умовах, вже не свою керівницю захищають, а здоровий глузд та закони України. Поки усе в країні рухається вперед, тут – назад – у лихі 90-ті. Як довго триватиме цей абсурд і як розвиватимуться події ми регулярно повідомлятимемо.