Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Зник газ, світло та вода: як діяти у такій ситуації

Зник газ, світло та вода: як діяти у такій ситуації

Зник газ, світло та вода: як діяти у такій ситуації

Газ

Російські загарбники завдають ударів по критичних об’єктах інфраструктури, в тому числі й Запорізької області. Таким чином людей хочуть залишити без світла та тепла.

В Мінреінтерграції підготували пам’ятку для українців, як діяти у разі відключення газу, світла та води.

На випадок відсутності газопостачання було б непогано запастися сухим спиртом, туристичним примусом та балоном з газом для них. За допомогою сухого спирту можна розігріти або приготувати «швидку» їжу. Для швидкого приготування варто також підготувати туристичний паяльник. В ідеалі – на зиму переїхати до будинку із пічним опаленням.

Якщо станеться аварійна ситуація в газовій мережі, варто перекрити газовий вентель у будинку. А приготування їжі перемістити в двір, де є мангали, печі та буржуйки.

У разі зникнення водопостачання необхідно перекрити всі крани. Важливо запастися питною водою. Для приготування їжі краще використовувати бутильованупитну воду, що продається в магазинах.

На випадок відключення електроенергії варто завчасно придбати за заряд на гаджетах: телефонах, павербанках, акумуляторах та інших батареях. В нагоді можуть стати свічки, ліхтарики, сірники, адаптер для зарядки телефону в автомобілі.

У разі аварійної ситуації в електромережі необхідно вимкнути всі побутові електричні прилади, відімкнути їх із розеток. У разі обриву чи провисання дротів у жодному разі не можна до них наближатися. Особливо обережними слід бути під час використання свічок і сухого спирту.

Читайте також: що робити у разі відключення мережі.