Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » На Запоріжжі на 81-му році пішов із життя Олександр Гапон

На Запоріжжі на 81-му році пішов із життя Олександр Гапон

На Запоріжжі на 81-му році пішов із життя Олександр Гапон

Народний артист України та почесний громадянин Запоріжжя Олександр Гапон пішов із життя сьогодні, 7 квітня.

Все життя Олександр Гапон присвятив Запорізькому театру імені В.Магара. В театрі він розпочав свою акторську кар’єру в 1962 році. На його рахунку – понад 150 ролей. 

На Олександра Гапона” в театр ходили цілими родинами, його акторську гру знали і любили тисячі запорожців, щира посмішка і людяність допомогли багатьом в різних життєвих ситуаціях. Висловлюємо щирі співчуття жінці, дочці, рідним і колегам Олександра Івановича Гапона, – повідомили в обласній раді. 

Роботу в театрі ім. Магара Олександр Гапон розпочав ще у 1962 році. В репертуарному листі артиста за 56 років роботи в театрі – понад 160 ролей. 

Комедійні образи – яскрава сторінка творчості актора. Природний гумор, добре знаний актором фольклор, народні прислів’я, звичаї додавали його образам індивідуальної виразності, яку дуже щиро сприймала глядацька аудиторія, – згадують у театрі. 

За високий професіоналізм, значний внесок у розвиток театрального мистецтва в 1979 році Гапону присвоєно почесне звання «Заслужений артист України». У 1992 році – почесне звання “Народний артист України”.

Нещодавно стало відомо, що на 67-му році пішов з життя Володимир Панькін– директор-художній керівник театру ім. Магара, заслужений працівник культури України, кавалер ордена за заслуги перед Запорізьким краєм, перший голова Запорізької районної ради Володимир Панькин.