Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Экономика » Запоріжцям планують повертати відсотки за програмою «Теплі кредити»

Запоріжцям планують повертати відсотки за програмою «Теплі кредити»

Запоріжцям планують повертати відсотки за програмою «Теплі кредити»

За утеплення та модернізацію житлових будинків мешканцям Запоріжжя планують повертати кошти з міського бюджету.

Нещодавно на сторінці Фейсбук Координаційної Ради з питань функціонування ОСББ та ЖБК у Запоріжжі з’явився пост, що змусив мешканців замислитися над можливим скасування програми «Теплі кредити». Тих, хто хоче отримати державну допомогу закликають заповнювати анкету до 29 лютого, бо програма бюджету не затверджена.

Про те, чи стосується це Запоріжжя дізнавалися журналісти inform.zp.ua у Департаменті з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради.

Як прокоментувала Яна Калініна, начальник відділу нормативно-методологічного забезпечення розвитку житлового господарства:

Про відшкодування на 2020 рік ще мало, що відомо. З міського бюджету коштів ще не виділяли, але й мешканці ще кредитів не брали. Тому про скасування програми говорити не можна. Наразі відшкодовується близько 3 млн гривень за кредити попереднього року.

У 2019 році програмою «Теплі кредити» скористалося 316 будинків. І наразі триває процес відшкодування відсотків за кредити на покращення стану жилих комплексів, що були взяті у період 2015-2019 років. Мешканці можуть звертатися до банків та отримати від 40 до 70 відсотків повернення.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів затвердив новий законопроєкт. Відтепер усі промислові підприємства, у тому числі й великі запорізькі виробництва, будуть звітувати про свою діяльність.

Автор – Анастасія Кузнєцова