Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Экология » Джерело витоку запаху газу в Запоріжжі не встановлено

Джерело витоку запаху газу в Запоріжжі не встановлено

Джерело витоку запаху газу в Запоріжжі не встановлено

Сьогодні мешканці Шевченківського району знову відчули їдкий запах газу. Масові скарги отримали служби «15-80» та «104». Городяни скаржилися на задуху, нудоту, головний біль та запаморочення.

На вулиці, звідки отримано найбільше дзвінків, спрямовані аварійні газові служби. За повідомленнями диспетчерів, зранку 12 листопада в Шевченківському районі працювало три машини, але місце витоку не встановлено.

На місці провели заміри повітря фахівці обласного лабораторного Центру. Результати оприлюднять пізніше, але попередні дослідження не знайшли небезпечних речовин, – повідомив Євген Тулушев, спеціаліст запорізького центру. 

«Ми працювали навіть у вихідні. Розширили заміри до 22 речовин. Це більше того, що вимагають європейські норми. Перевищень не встановлено»

Але відчутний запах підтвержують і газовики, і фахівці лабораторного Центру. Залишається відкритим питання – його джерело. Екологи пояснюють, що це повинен бути потужний виток. Такої великої хмари, яка зафіксована в Шевченківському районі, не може бути від побутової труби.  

Досі ніхто не надав конкретної відповіді від місцевої влади, хто шукає джерело викидів та які попереджальні заходи вживаються. Як відомо, санстанції в Україні ліквідовані, а у Запорізького лабораторного Центру МОЗ відповідних повноважень немає.  


Читайте также: