Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Экономика » Бизнес » Успех » Як генконсульство Німеччини допомогло придбати будинку дитини «Сонечко» медичне обладнання

Як генконсульство Німеччини допомогло придбати будинку дитини «Сонечко» медичне обладнання

Як генконсульство Німеччини допомогло придбати будинку дитини «Сонечко» медичне обладнання

У січні будинок дитини «Сонечко» прийняв участь у написанні гранту на придбання медичного обладнання для дітей Запорізької області.

Спроба виявилась вдала – вже у серпні заклад отримав електроенцефалограф «Тредекс», придбаний Благодійним фондом «Щаслива дитина» в рамках реалізації проекту, що був підтриманий Генеральним консульством Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку з офісом у місті Дніпро.

К счастью наше предложение консульство рассмотрело и выделило значительную сумму. Наш вклад будет заключаться в том, что мы для работы на этом оборудовании оплачиваем обучение еще двух специалистов, которые будут непосредственно заниматься с детьми, – розповів виконавчий директор БФ «Щаслива дитина» Леонід Лобанок.

Пояснити читачам важливість придбання цього обладнання допоможуть цифри: щорічна кількість вихованців у закладі – близько 300 дітей зі всієї області, майже половина з яких позбавлені батьківського піклування.

З цієї кількості – 80% дітей мають розлади психоневрологічного профілю, а  кожна п’ята дитина має важкі вроджені вади розвитку і тяжкі порушення стану здоров’я. Вихованці потребують постійної медичної допомоги і нагляду за станом здоров’я, що включає своєчасну діагностику, зокрема електроенцефалографію для подальшого корегування терапії.

Раніше такі обстеження не проводилися, а діти, які цього потребували, направлялися до інших медичних закладів. Це викликало незручності, особливо коли йшлося про важких паліативних хворих.

Як зазначили у будинку дитини «Сонечко», за допомогою електроенцефалографа медичні працівники зможуть виявляти причини багатьох відхилень у стані психо-неврологічного розвитку дітей дошкільного віку, а також оцінити ефективність лікування. Зокрема, обладнання зможуть використовувати для діагностики судомних станів, підборі препаратів, в оцінці правильного дозрівання біоелектричної активності мозку і т .п.  Крім того, тепер медики зможуть відмовитись від застосування седативних препаратів, які деформують результати обстеження.

За словами адміністрації будинку «Сонечко», придбаний EXPERT-16 Compact повністю відповідає європейський стандартам й забезпечує зручне використання як для лікарів, так і для пацієнтів.

Помимо дома ребенка «Солнышко», грант на приобретение оборудования (проявочной машины для обработки рентгеновской пленки – прим. авт.), при участии нашего близкого партнера БФ «Хелпус» , получил Запорожский областной противотуберкулезный  диспансер.  Таким образом, материальную помощь от Генерального консульства  Федеративной Республики Германии в Донецке, с офисом в Днепре, в этом году получили два запорожских учреждения, – зазначила адміністратор проектів  БФ «Щаслива дитина» Наталя Мороз. – Такая возможность получить грант от Генконсульства ФРГ предоставляется каждый год, заявки принимаются в январе. Участие может принять любая организация, которая не поленится и сможет доказать необходимость существующей проблемы.

Вона додала, що таких можливостей не дуже багато, тому робота фондів – не проґавити шанс:

Мы знали, что в доме ребёнка «Солнышко» нет електроенцефалографа. Это оборудование необходимо для мониторинга лечения детей с заболеваниями нервной системы. Поэтому подыскивали возможность его приобретения. Помощь консульства оказалась как нельзя кстати. Рассматривалось около 200 заявок, среди которых  наша заявка получила одобрение, – розповіла адміністратор проектів БВ «Щаслива дитина» Наталя Мороз.

За словами заступника Генерального консула ФНР Петера Шмаля, вони щорічно отримують певну суму від Міністерства закордонних справ Німеччини і у січні публікують конкурс на своєму сайті. 

Каждый год мы получаем около 200-300 заявок, после чего в команде консульства выбираем самые лучшие проекты. Я думаю, что вся команда консульства чувствовала, что этот проект стоит поддержать, – відзначив Петер Шмаль. 

Раніше повідомлялось, що у серпні вступила в силу постанова Кабінету Міністрів “Про затвердження Положення про центри реабілітації та паліативної допомоги дітям”, яка передбачає трансформацію будинків дитини у центри медичної реабілітації та паліативної допомоги. Оплачувати реабілітаційні послуги буде Національна служба здоров’я України.

Також нагадаємо, що у цьому році саме Федеральний уряд Німеччини виділить додаткові 1,8 млн євро, а в 2020 і 2021 рр. передбачено виділення 4 млн євро на гуманітарні заходи Міжнародного комітету Червоного Хреста у рамках проекту “МКЧХ – допомога, захист, профілактика і коопераційні зв’язки в Україні у 2016-2017 роках” (“ICRC Assistance, Protection, Prevention and Cooperation Activities in Ukraine 2016-2017”). В рамках проекту фінансування виділяється на медичне забезпечення, придбання і розподіл медикаментів, тренінги з надання першої допомоги, лікування травм, підтримку і обладнання лікарень та інших медичних закладів, профілактичні заходи і т.п. Гроші йдуть на користь людям, постраждалим від конфлікту на Сході країни, зокрема, внутрішньо переміщеним особам та сім’ям, що прихистили їх.