Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Запорізькій молоді допомогли обрати майбутню професію

Запорізькій молоді допомогли обрати майбутню професію

Запорізькій молоді допомогли обрати майбутню професію

Літня пора року та відпочинок у таборі – чудова нагода для учнівської молоді для того, щоб розібратись з тим, як обрати затребувану на ринку праці професію та побудувати власну кар’єру.

Саме про це розповідали школярам фахівці Запорізького міського та обласного центрів зайнятості у дитячому таборі «Супутник». Вони відвідали табір із мобільним центром професійної орієнтації та провели прес-тур.

«Інколи можна почути, як хтось каже, що добре вчитись не потрібно, адже професію можна отримати і так. Але в наш час різні науки так тісно переплетись, щоб без хороших знань просто неможливо оволодіти сучасною професією чи спеціальністю – розповідали фахівці служби зайнятості дітлахам. – Вибір професії – це складний та відповідальний крок в житті людини. Він має бути зроблений свідомо та самостійно. Зробити правильний професійний вибір – означає знайти своє місце в житті. Зараз ми всі разом дізнаємось, як це правильно зробити».

Для того, щоб розширити знання школярів про світ професій, фахівці служби зайнятості запропонували «розім’ятись» та за названими літерами перелічити відомі їм професії. Для того, щоб заінтригувати учасників заходу, ведучі обрали найбільш незвичайні характеристики професій та розпочали гру «Сама-сама професія». Тут були і «найсолодша професія», і «найсмішніша», і «найзеленіша». Із великим захопленням школярі грали у «Професійний крокодил», взяти у ньому участь бажали всі. Адже показувати пантомімою професії та вгадувати їх – це весело та захопливо. І не лише для дітлахів, а й для їх вожатих та вихователів.

Наймолодші дітлахи старанно малювали омріяні професії кольоровими крейдами. Так незабаром у таборі з’явились співаки, моделі, водії, інженери, перукарі, художники. Кожна дитина наперебій розповідала ким мріє стати у майбутньому чому саме таку професію чи спеціальність хоче обрати.

Старшокласники разом із фахівцями служби зайнятості пройшли сходинками гри LEGO-кар’єра. Суть її полягає у проходженні шести ступенів як фундаменту для майбутньої кар’єри. Фахівці служби зайнятості запропонували старшокласникам змоделювати свій шлях побудови кар’єри та познайомитись з її складовими. Кожна команда отримала лего-маршрут та інструкції про проходженню кейсів.

Всього таких кейсів було 7: «PROFILAND», «JQ тайм», «Способи пошуку роботи», «Складання командного портфоліо», «Портрет ідеального працівника», «STARTUP», «Алгоритм кар’єри». Фахівці міського центру зайнятості нагадали, що для наближення до своєї мрії, треба знати напрямок, в якому необхідно рухатись. Для успішної кар’єри необхідно орієнтуватись на вимоги, які вимагає професійне життя сьогодні. Також підлітки розбирались із сучасними професіями, які поєднують в собі різні сфери діяльності та розглянули професії, які вже майже зникли на ринку праці.

А ще представники центрів зайнятості розповіли школярам про те, як презентувати себе роботодавцю та справити гарне враження під час співбесіди представники центрів зайнятості розповіли старшим школярам. Щоб додати грі більше реалістичності та творчого характеру, серед підлітків були обрані «роботодавці», а «шукачам роботи» були пред’явлені жорсткі вимоги. Інші хлопці та дівчата спостерігали за «співбесідами» та намагались їх оцінити, виправити помилки у самопрезентації.

«Сучасні реалії вимагають якісну підготовку школярів до вибору професійного шляху. Профорієнтація – це величезна допомога в цьому. Оскільки саме така робота дозволяє учням поринути в атмосферу професій та ринку праці. Відчути, що це таке насправді і що треба зробити, для того, щоб займатись улюбленою справою, – зазначили фахівці служби зайнятості.