Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Отдых » Возможности » Запоріжці можуть пройти стажування в кращих підприємців Європи

Запоріжці можуть пройти стажування в кращих підприємців Європи

Запоріжці можуть пройти стажування в кращих підприємців Європи в рамках проекту «Erasmus для молодих підприємців». Про особливості проекті та умови участі розповів в інтерв’ю Inform.zp.ua Володимир Степаненко – генеральний директор ДУ «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області».

Ми зараз в процесі прийняття комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2019-2020 рр. Це така бюджетна програма, яка приймається раз на два роки. І в ній також є передбачені заходи з фінансової та інформаційної підтримки. Грантову роботу ми ведемо безперервно. У нас ще є один дуже цікавий проект – «Erasmus для молодих підприємців». За цією програмою будь-яка молода людина або підприємець, якщо людина ще не є підприємцем, але має мотивацію зареєструватись об’єктом оподаткування, може пройти стажування в кращих підприємців Європи, а ми надаємо для цього фінансову підтримку на переліт до цього підприємця, на харчування і проживання в країнах Європи. Згідно цього проекту можна знаходитись на стажуванні в Європі до місяця і обрати можна будь-яку країну. Вже 6 підприємців відвідали Європу. В січні готується студентка медичного університету відвідати по цій програмі Португалію. Головна умова, щоб претендент, який хоче скористатись цією програми, знав англійську мову на рівні В2.

– Чи повертаються в Україну після такого стажування в країнах Європи?

– Так. Всі, хто відвідував Литву, наприклад, подивилися, як там ведеться бізнес, які напрямки, і хочуть запровадити новітні технології, новітні напрямки у нас – в Запоріжжі. Нікого ми прив’язати не можемо до своєї домівки, до своєї країни. Ми інтегруємось у міжнародне суспільство і це право вибору кожної людини. Але показувати кращі практики потрібно. Україна лише з цього року приєдналась до потужної програми, в Європі вона працює з 2009 року.

Повне інтерв’ю з Володимиром Степаненко найближчим часом з’явиться на нашому сайті.