Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Культура » Цікавинки запорізького краю: мітинги на підтримку студентів

Цікавинки запорізького краю: мітинги на підтримку студентів

Цікавинки запорізького краю: мітинги на підтримку студентів

1990 – У Запоріжжі відбулися мітинги на підтримку голодуючих студентів.

1905 року у козацькій слободі Новоспасівці. Дівчинка була дев´ятою в родині Дениса Дудника, батько працював ремісником і сім´я не бідувала. Поліна навіть одержала освіту у двокласній церковнопарафіяльній школі.

 У лютому 1926 року 20-літня птахівниця Поліна вийшла заміж за односельця Степана Гов´яза. Він був військовим льотчиком, тому 4 роки родина жила нарізно. У квітні 1931 року Поліна поїхала до чоловіка у Качу. Степан домігся, щоб дружину влаштували прибиральницею в їдальні, потім офіціанткою, зрештою заступницею завідувача. Залюблений у небо чоловік зумів підготувати дружину до вступу в Качинську школу військових пілотів. Поліна Гов´яз закінчила її 1933 року і одержала призначення до Харківського гарнізону командиром ланки, її розлучили з чоловіком: його відправили до Ростовської області.

Читайте также : Запорізька журналістка розповіла про факти з життя артистки Марії Заньковецької

22 травня 1937 року Осипенко встановила світовий рекорд, на гідроплані піднялася на висоту 9 100 метрів. Через два дні вона встановила ще два світові рекорди при перельоті з вантажем. На гідролітаку Поліна Денисівна подолала висоту 7009 м із вантажем у 1000 кг.

Читайте также: Історія Запоріжжя: вивезення заводів на схід Росії та випуск продукції на “Запоріжсталі”

24 вересня 1938 року на двохмоторному ДБ-2 Гризодубова, Осипенко і Раскова встановили світовий рекорд дальності перельоту для жінок (6450 км за 26 годин 29 хвилин без посадок). Екіпаж сів у тайзі і тільки 3 жовтня їх віднайшли з повітря. Усі три жінки одержали звання Героя Радянського Союзу (першими серед жінок).

Читайте также: Історія Запорізького краю: відкриття руху пароплавів на Дніпрі