Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Коррупция » Костянтин Бриль провів термінове засідання стосовно катастрофи на Молочному лимані

Костянтин Бриль провів термінове засідання стосовно катастрофи на Молочному лимані

Костянтин Бриль провів термінове засідання стосовно катастрофи на Молочному лимані

Підсумки засідання стосовно екологічної катастрофи: підрядник не виконав зобов’язань; потрібно терміново виділити кошти на усунення наслідків; звернутися до профільного Міністерства за допомогою!

Голова Запорізької обласної адміністрації провів термінове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Обговорювали екологічну катастрофу, яка сталася вчора у Молочному лимані. На нараді констатували факт – події, що відбулися таки катастрофа. Другий факт – підрядник таки не виконав умов договору. Третій – своїми силами ліквідувати наслідки буде важко!

Ми розуміємо, що суб’єктом господарювання на цій території є Приазовський національний парк. Проте щороку навесні та восени виникає одна й та сама проблема із замуленням вимоїни. З боку облдержадміністрації було проведено ряд заходів, таких  як виділення коштів та проведення тендеру на розчистку. Проте низка факторів призвела до екологічної катастрофи. Шукати винних будуть правоохоронні органи. А нині ми  маємо зробити все, аби не допустити погіршення ситуації. Тож нині  прийнято рішення про необхідність визнати територію гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Молочний лиман» місцем екологічної катастрофи та щодо виділення коштів з резервного фонду для термінового проведення робіт. Також до нас приєднаються підрозділи ДСНС, Нацгвардії та небайдужі промисловці, – зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

На разі є розуміння того, що тендер виграла, м’яко кажучи не дуже порядна організація. На прочищення протоки було виділено близько 1.4 млн. гиривень, у наслідку отримали збитки близько 6 мільйонів. До того ж, на ліквідацію збитків виділено додаткові кошти з резерву обласного бюджету!  До відповідальності, якщо посилатися на практику, навряд хтось буде притягнутим.