Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Жизнь » Можна дивитися вічно: у запорізькому парку показали шлюбний танець павича

Можна дивитися вічно: у запорізькому парку показали шлюбний танець павича

Можна дивитися вічно: у запорізькому парку показали шлюбний танець павича

У соцмережах на сторінці одного із зоопарків у Запорізькій області виклали відео як павич “заграє” до самок, розпушивши свій хвіст.

В шлюбний період павич розкриває свій хвіст, показуючи кожну пір’їнку.

Самець тремтить розпущеним хвостом, шелестить пір’ям, завмирає в ефектних позах. Він робить все, щоб пава звернула на нього увагу. Але, як тільки самка зацікавилася шлюбним танцем, самець повертається до неї задом. Навіщо? Вона підбирає собі партнера по зовнішньому вигляду коротких хвостових пір’їн і задньої частини. Так вона може визначити вік і силу свого обранця, – діляться цікавим фактом на сторінці зоопарку.

Як відомо, хвіст павичам потрібен не тільки для зачаровування павичок, а й для відлякування ворогів. Коли насувається загроза, птиця розпускає свій хвіст ніби віяло. І тоді здається, що сотня “очей” дивляться на противника. Відео із зоопарку можно подвитись за посиланням.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у запорізький парк повернулися “персонажі мультфільмів”. Але як стало відомо пізніше, невідомі знову пошколили топіарні фігурки.