Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » На Запоріжжі стартував весняний призов: подробиці

На Запоріжжі стартував весняний призов: подробиці

На Запоріжжі стартував весняний призов: подробиці

Згідно з указом президента, у Запорізькій області з 1 квітня розпочалася мобілізація юнаків на строкову службу у Збройні сили України. Призов триватиме три місяці.

Як повідомили на нараді в облдержадміністрації, за цей час Запорізька область має відправити на службу 750 юнаків. У ЗСУ запевняють, що усі вони матимуть можливість отримати щеплення від COVID-19 на третьому етапі кампанії з вакцинації.

Вчора із Запоріжжя відправили перших призовників. 27 запоріжців поїхали на службу до Києва у 101-шу окрему бригаду охорони Генерального Штабу. Вони проходитимуть строкову службу півтора року. 

Нагадаємо, раніше ексміністр оборони Андрій Загороднюк пояснив, що призиватимуть юнаків від 18 до 27 років. Але до 20 років вони можуть робити це добровільно, без примусу.

Всього у Запорізькій області  близько 20 тисяч юнаків, які мають змогу служити в армії. Але близько 8 тисяч з них ухиляються від проходження військової служби. Їх шукатимуть разом із поліцією, повідомили під час наради. 

Нагадаємо, відповідно до вимог законодавства, призовники, які на момент призову здобувають освіту, зокрема, у школах, коледжах, вишах та інших закладах освіти з денною формою навчання, не підлягатимуть призову або отримають відстрочку.

Також не підлягають призову ті, хто навчаються в інтернатурі, аспірантурі або докторантурі з відривом або без відриву від виробництва. Крім того, відстрочка від призову на строкову військову службу надається громадянам за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров’я.