Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » У Запоріжжі діти стали частіше хворіти на COVID-19

У Запоріжжі діти стали частіше хворіти на COVID-19

У Запоріжжі діти стали частіше хворіти на COVID-19

Найменшій дитині, яка захворіла на коронавірус, всього 15 днів. Про це повідомила Вікторія Сліпко, виконуюча обов’язків медичного директора КНП «Міська дитяча лікарня №5» Запорізької міської ради.

У міській дитячій лікарні Запоріжжя нещодавно розгорнули інфекційне відділення для лікування COVID-19 на 98 місць. На сьогодні в лікарні знаходиться 21 дитина з лабораторно підтвердженим коронавірусом. Найменшій з них – 15 днів, найстаршій – 17 років. Окрім того, в лікарні також знаходяться діти з симптомами респіраторного захворювання. Їм зробили тестування, тепер вони чекають на результат.

Діти почали частіше хворіти на COVID-19. Але наскільки саме – порівняти важко, адже частина з них знаходиться на лікуванні вдома під наглядом лікаря, повідомила Вікторія Сліпко.

За її словами, зараз в медичному закладі перебувають діти з важким або середнім ступенем захворювання. В середньому їх госпіталізують в лікарню на 7-10 днів.

– У медичному закладі є 12 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ). Наразі жоден з них не використовується, – прокоментувала Вікторія Сліпко.

60 ліжок в лікарні розраховано для дітей з підтвердженим діагнозом, ще 38 – для госпіталізації з підозрою на захворювання. Зараз лікарня повністю забезпечена киснем, засобами індивідуального захисту та дезінфікуючими речовинами, запевняють лікарі.

Як раніше повідомляв Inform.zp.ua, у Запоріжжі збільшилася кількість викликів швидкої допомоги.