Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Як розпочати власний бізнес жінкам: нові можливості

Як розпочати власний бізнес жінкам: нові можливості

Як розпочати власний бізнес жінкам: нові можливості

Нові можливості з’явились у внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, жінок, які проживають вздовж контактної лінії або у Донецькій, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях.

Естонська рада у справах біженців опікується долями людей, які постраждали від збройних конфліктів у багатьох країнах. З 2016 року вона надає підтримку жінкам зі сходу України у розвитку підприємництва. Цього року «Програма розширення можливостей жіночого підприємництва» розрахована щонайменше на 300 учасниць. У Запоріжжі пройшла презентація нової програми.

Після навчання та конкурсу бізнес-планів ми підтримаємо 20 бізнес-команд у придбанні обладнання, інструментів та подальшому наставництві протягом шести місяців, – відзначив директор Естонської ради у справах біженців Ееро Янсон.

Цей захід для підтримки жіночого підприємництва – вже другий у співпраці із Запорізьким благодійним фондом «Єдність» за майбутнє» та ГО «Гараж48».

Намагаємось передати підприємницьку ментальність тисячам людей. Ми провели понад 200 хакатонів у 28 країнах світу, – повідомила менеджерка проєкту організації, членкиня правління «Гараж48» Кадрі Койвік.

Бізнес для жінок

Восени 2019 року в Запоріжжі пройшов перший в Україні мейкатон. Тоді 83 жінки здобули необхідні знання, започаткували свій бізнес. П’ять команд отримали гранти та їх підтримували наставники протягом півроку.

Завдяки цій підтримці жінки змогли стартувати в буремному морі бізнесу, незважаючи на те, що цей старт співпав із початком жорсткого карантину 2020 року. Нинішній проєкт через те, що проблема епідемії залишається актуальною, повністю проводитиметься онлайн, – наголосила голова правління Запорізького благодійного фонду «Єдність» за майбутнє» Тамара Огородова. 

За словами Тамари Огородової, в цьому є й плюс, оскільки можна буде залучити набагато більше учасниць. Інформація про проєкт є в центрах зайнятості, на сайті БФ «Єдність» за майбутнє» і сайтах партнерів проекту.

«Програма розширення можливостей жіночого підприємництва» викликала неабиякий інтерес. Уже зараз надійшло понад 200 анкет. Прийом триватиме до 15 березня 2021 року за посиланням:

https://garage48.typeform.com/to/U0kdSNmE.

     Майже місяць відпрацьовуватимуться анкети. 24-25 квітня відбудеться тренінг, під час якого жінки навчаться веденню власного малого бізнесу та роботі в команді. Обмежень у напрямках бізнес-ідей немає. Наприклад, текстильна, реміснича діяльність, аграрний сектор, послуги у сфері харчування та кейтерінгу, будівництво, технології, послуги краси та оздоровлення, різні види інших послуг, а також інші напрямки та сфери діяльності. Це має бути будь-який легальний бізнес, який дозволить заробляти гроші й годувати сім’ю. На другому етапі, який відбудеться 11-23 травня, учасниці працюватимуть над бізнес-планами в командах у складі не менше трьох осіб (сімейний бізнес – не менше двох осіб).

За результатами конкурсу проєктів 20-ти найкращим командам, які представлять бізнес- план разом із першою версією своєї послуги чи продукту, будуть надані цільові гранти на організацію бізнесу в розмірі від 60 000 до 80 000 гривень в залежності від необхідних витрат для придбання обладнання та техніки. Протягом шести місяців з командами-переможцями працюватимуть місцеві та міжнародні наставники.