Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Политика » Володимир Буряк і його партія “Єднання” лідирують в передвиборчих перегонах

Володимир Буряк і його партія “Єднання” лідирують в передвиборчих перегонах

Володимир Буряк і його партія “Єднання” лідирують в передвиборчих перегонах

Через месяц официально стартует предвыборная кампания в местные советы.

Рейтинг діючого міського голови Запоріжжя Володимира Буряка зростає. Про це свідчать опитування опубліковані на сайті газети “Запорізька Січ”.

Соціологічного опитування, проведені однією з найавторитетніших соціологічних компаній України – центром SOCIS. Якби вибори відбулись у найближчу неділю, то cеред тих, хто буде голосувати та визначився з вибором, за Володимира Буряка на посаду міського голови проголосували б майже 74% опитаних. Тоді як за найближчого конкурента Віталія Тишечка готові віддати свої голоси лише 10,1% опитаних, а замикає трійку Віталій Рябцев – йому симпатизують 3,5% респондентів.

Зросла не лише довіра до діяльності міського голови, але й до «Партії Володимира Буряка «Єднання». Згідно з опитуванням Центру SOCIS, за представників партії «Єднання» до міської ради готові проголосувати 41,6% опитаних запоріжців, з великим відривом йдуть «Слуга Народу» — 22,4% та Опозиційна платформа «За життя» — 10,7%.

Найвищий рейтинг у Партії Володимира Буряка «Єднання» і серед інших політичних партій, котрі братимуть участь у виборах до обласної ради. Опитування проводилось в семи районах міста Запоріжжя, тобто містяни готові проголосувати на виборах до обласної ради також за партію Володимира Буряка.  Перша трійка електоральних симпатій виглядає так: «Партія Володимира Буряка «Єднання» — 34,5%, «Слуга Народу» — 26%, ОПЗЖ – 11,6%.

Соціологічне опитування компанією SOCIS було проведене в Запоріжжі 5-9 вересня 2020 року серед тих, хто піде на вибори.


Думка експертів

Доктор соціологічних наук Елліна Позднякова-Кирбят’єва:

Чому мешканці Запоріжжя – бо саме в місті проводили своє опитування соціологи Центру SOCIS – готові голосувати за Володимира Буряка та його партію «Єднання»? Прагматичні запоріжці, котрі побачили позитивний ефект від управління містом протягом останніх п’яти років, не хочуть змінювати керівника міста, ба більше – декларують свою підтримку і партії Володимира Буряка «Єднання» до всіх органів самоврядування – і в обласну раду, і в міську.

Соціологічні дослідження останніх тижнів демонструють низьку довіру українців до загальнонаціональних партій та партій, котрі представлені у Верховній Раді. Соцопитування Центру Разумкова, яке було проведене на початку вересня, показало, що парламенту довіряють лише 18% українців, а політичним партіям, котрі є в парламенті – взагалі лише 15%.  Натомість зростає довіра до партій, котрі очолюють міські лідери. Це і «Успішний Харків» Геннадія Кернеса, і «Довіряй ділам» Геннадія Труханова в Одесі, і «Партія Володимира Буряка «Єднання». Такий скачок довіри до місцевих політичних сил на противагу національним має лише одне пояснення – люди втомились спостерігати за сварками та взаємними звинуваченнями політичних лідерів у столиці, тоді як на місцях вони бачать управлінців та виконавців, котрі намагаються в складних умовах для цілої країни розвивати свої міста. Знову ж таки, Запоріжжя є одним з найкращих прикладів такого розвитку. Попри економічну кризу, пандемію, недосконалі новоприйняті закони, Володимир Буряк зумів налагодити найважливіші сфери діяльності міста, вийти з хаосу та почав втілювати масштабні проекти, які невдовзі перетворять Запоріжжя в європейський регіональний центр. Це, зокрема, відновлення та побудова шляхопроводів, реконструкція парків, скверів та пляжів, прокладання нових маршрутів та оновлення рухомого складу громадського транспорту, завершення будівництва та відкриття нового сучасного терміналу аеропорту, закупівля сучасного медичного обладнання для центрів первинної медичної допомоги. Такий обсяг робіт важко не помітити.

Так само важко не помітити і політичне протистояння, яке триває у парламенті: п’ять партій не можуть між собою домовитись, аби вирішити важливі питання для країни, сваряться і голослівно звинувачують одне одного, і що найгірше – такий самий стиль роботи готові вести на рівні міської та обласної ради. Бо інакше не вміють. Люди розуміють, що органи самоврядування – це не про політику та інтриги, це про економіку, медицину, освіту, тобто про їхнє щоденне життя. Електоральна втома – це коли політики розчарували, а на їхнє місце приходять люди справи – виконавці, управлінці, професіонали, об’єднані не політичними гаслами, а інтересами розвитку того самого міста, регіону, в якому вони живуть. І зараз у багатьох містах України можна спостерігати саме таку ситуацію: політики, особливо заїжджі, втрачають довіру, а місцеві управлінці навпаки її отримують.

На мою думку, «Партія Володимира Буряка «Єднання» завойовує довіру мешканців міста саме завдяки тому, що намагається об’єднати запоріжців, незалежно від їх політичних поглядів та вподобань, об’єднати простою солідарністю – бажанням жити в комфортному, безпечному та сучасному місті.

Для багатьох запоріжців важливим є емоційний момент у виборі тієї чи іншої політичної сили. Мешканці нашого міста, в силу історичного минулого, звикли до розмаху, до перемог, до масштабних проектів, і охоче підтримуватимуть тих, хто своєю діяльністю намагається повернути Запоріжжю цей об’єм і масштаб, хто дає можливість знову пишатись містом. І виникає закономірне питання: де взяти ресурси для розвитку Запоріжжя?

Міський бюджет наповнюється справно, але для великих проектів його часом бракує. Тому місто потребує фінансування деяких програм з обласного бюджету, який не враховує інтереси Запоріжжя, попри те, що воно є обласним центром. Ось тут і може зіграти емоційний момент – Запоріжжя мусить мати представництво в обласній раді, бо це дозволить пропорційно розділяти  фінансування програм, як на місто, так і на райони, збільшувати дотації, а головне, закладати кошти на реалізацію проектів, які місто не в стані оплатити самотужки.  І запоріжці розуміють це, бо 34,5% опитаних містян готові проголосувати за «Партію Володимира Буряка «Єднання» на виборах до обласної ради, згідно з даними Центру SOCIS.  І це знову ж таки найвищий рейтинг довіри серед усіх партій, які висунулись на вибори до обласної ради.

Запоріжці прагматичні, освічені і розумні. Це місто трударів та інтелектуалів, які не будуть вестись на обіцянки, а вміють добре проаналізувати ситуацію і зробити правильний вибір. Запоріжці відповідальні, це також правда. Вони обиратимуть за вчинками, за результатами діяльності, не за обіцянками і не за гаслами. Вони вміють планувати своє майбутнє і хочуть це робити з надійними управлінцями. На міських виборах вони бачать силу, яку готові підтримати: бо це свої люди, бо їх єднає спільна мета, бо вони вихідці з того самого міста і прагнуть його розвитку та розквіту.


Політолог Павло Скурський: 

Цифры, которые мы видим в исследовании центра СОЦИС, не удивительны. В них мы видим продолжение тенденций, которые мы наблюдали последние, как минимум, полгода. Больше того, те же тенденции мы видим не только в Запорожье, но и по всей стране, особенно в крупных городах, и это подтверждают результаты исследований других социологических групп.

Я имею в виду катастрофическое падение доверия избирателей к всеукраинским партиям, представленным в Верховной Раде. И, на фоне этого, рост интереса к местным политическим партиям, лидеры которых хорошо знакомы избирателю не по политическим заявлениям, а по реальным делам.

Падение рейтингов парламентских партий людям объяснять не нужно. Достаточно видеть, что происходит в Верховной Раде, все эти очередные склоки и коррупционные скандалы, всю эту зацикленность депутатов на собственных интересах, сферах влияния, вопросах, космически далеких от избирателей, видеть, что в это время происходит с украинской экономикой и уровнем жизни украинцев. И вспомнить, что нам обещали всего-то год назад.

С другой стороны, местные партии ничего такого не обещают, зато люди, которые их представляют, реально работают, и результаты этой работы видны каждому. Более того, эти люди живут и работают рядом, у них те же интересы, что и у избирателей: жить в удобном, безопасном и уютном городе, водить своих детей в чистые и оборудованные садики, школы и поликлиники.

Кроме того, запорожцы вполне справедливо опасаются, что в том случае, если в горсовете будут представлены общенациональные партии (пять партий, присутствующих в Верховной Раде), то их киевские лидеры начнут указывать своим местным представителям, на что и как отправлять деньги запорожцев из бюджета города. Начнут, как в Киеве, «решать вопросы», указывать местной власти, что и как делать. Фактически, будут пытаться через своих представителей управлять нашим городом из Киева и распоряжаться нашим бюджетом по своему усмотрению.

Для местных партий всегда будут в приоритете проблемы и вопросы города, области. Если же опять позволить “партийным бонзам” делить городской бюджет – будем в городе иметь ту же ситуацию, что и в стране в целом.

Партия Владимира Буряка “Єднання” появилась в опросах социологов всего полгода назад, и сразу же получила значительную поддержку запорожцев. С тех пор ее рейтинг только растет, поскольку это простое и понятное для горожан объединение запорожцев, профессионалов, с понятными и конкретными планами и результатами работы за последние пять лет. Только присутствие мощной фракции запорожцев в горсовете может обеспечить стабильное развитие города, независимое от тех склок и дрязг, что происходят в Киеве.

Лидерство партии Владимира Буряка “Єднання” на выборах не только в городской, но и в областной совет объясняется тем, что, несмотря на огромный вклад Запорожья в экономику области, город, фактически не был представлен в программах развития региона, которые утверждали депутаты облсовета прошлого созыва. Эту несправедливость, конечно, нужно устранять. Объединив планы и усилия, город и область будут быстрее и эффективнее работать над созданием и развитием мощного европейского региона с центром в Запорожье.

Что касается выборов мэра города, то здесь интриги не было, фактически с самого начала. Рейтинги доверия к Владимиру Буряку в начале года уже составляли более 60%, а сейчас к этому показателю только добавляются новые избиратели из числа тех, кто раньше затруднялся с ответом. Думаю, здесь тоже все понятно: есть конкретные результаты работы, которые, на фоне общего экономического кризиса и упадка в стране, выглядят едва ли не чудом. Город развивается, причем развивается комплексно и всесторонне, включая транспортную сферу, благоустройство, безопасность, ремонт и строительство дорог, поддержку и модернизацию медицины. И, конечно, такое развитие рассчитано на годы вперед, поэтому подавляющее большинство запорожцев голосуют за то, чтобы дать нынешнему мэру возможность продолжить начатое.


Нагадаємо, запорізький міський голова, Володимир Буряк, заявив, що хоче бачити в міськраді свою партію. Партія Володимира Буряка “Єднання” була зареєстрована 16 січня 2020.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал і станьте частиною подій нашого міста: https://t.me/informzp1