Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Политика » «Партія Зелених України» в Запоріжжі презентувала команду кандидатів на місцеві вибори

«Партія Зелених України» в Запоріжжі презентувала команду кандидатів на місцеві вибори

«Партія Зелених України» в Запоріжжі презентувала команду кандидатів на місцеві вибори

«Партія Зелених України» в Запоріжжі презентувала команду кандидатів на місцеві вибори

Вчора в Запоріжжі відбулась ХХІ Позачергова конференція Запорізької обласної організації «Партії зелених України». На з’їзді парті і презентували команду, яка представлятиме Запорізьку область на місцевих виборах 2020 року.

Представники «Партії Зелених України» в Запорізькій області – це команда науковців, екологів, освітян, медиків, керівників державних установ. Їх об’єднує мета: формування свідомого, солідарного суспільства із відповідальністю за збереження довкілля та створення збалансованої моделі самоврядування, що базується на принципах толерантності.

Відкрив ХХІ конференцію «Партії зелених» голова Політичної ради ПЗУ, Віталій Кононов. Він наголосив, що команда «Партії Зелених України» зможе показати приклад на місцевих виборах, зробити так, щоб всі розуміли, що це їх країна і вони хочуть тут жити, заробляти гроші, а не виїжджати.

Для нас важливо, щоб ті люди, які тут, були щасливі, забезпечені тим, чим може їх забезпечити держава. Для цього є «Партія Зелених» як інструмент захоплення влади, тому що ми готові виставити у владу людей, які не є членами партії. Ми – інструмент, беріть нашу ідеологію, беріть нашу структуру і йдіть керуйте. Якщо Ви не будете керувати самі, керувати будуть Вами.  У нас добрі відносини з Європою, ми є членами «Європейської партії зелених», – відзначив Віталій Кононов.

«Партія Зелених» серед основних принципів ключовими виділяє найвищу цінність життя та свободи.Посягання на життя і свободу, прояви насильства у будь-якій формі-неприпустимі! Зменшення негативного впливу промислових підприємств на довкілля має бути пріоритетом у діяльності органів влади всіх рівнів. Рекультивація земель, очищення водойм, насадження лісів не лише сприяють відновленню довкілля, але й створюють підґрунтя подальшої екологічно збалансованої економічної діяльності.

У свої промові секретар Партії Зелених України з міжнародних справ Тетяна Бодун запевнила, що  нинішнє покоління – останнє, яке може зупинити зміну клімату,  зменшити кількість екологічних біженців.

Я щаслива, що у Запорізькій області є люди, які готові вести боротьбу для того, щоб змінити ситуацію. Ми називаємо це «феномен зеленої хвилі», який розпочинався в Європі. Розпочинали його наші колеги з Голландії, у яких рівень підтримки був 4%, але з початком виборів до місцевої влади, а через рік і до парламенту, їх відсоток виріс до 12%, за ними пішли Австрія, Швейцарія. Маленька країна Люксембург, де населення трошки менше ніж в Запорізькій області, де зелені були 5 років у владі, на виборах отримали вдвічі більше відсотків. – додала Тетяна Бодун.

Перша п’ятірка кандидатів у депутати Запорізької обласної ради від «Партії Зелених України» виглядає так:

  • Буркот Дмитро Валерійович
  • Рильский Олександр Федорович
  • Супруненко Аліна Григорівна
  • Лисенко Валерій Іванович
  • Огарьова Тетяна Олександрівна

Серед пріоритетних напрямів діяльності команди партії є децентралізація влади, розширення прав місцевих громад, їх економічна спроможність.

Ми за державну підтримку молодих сімей, гарантії соціальної захищеності дітей та молоді, доступну освіту, гідне працевлаштування, впровадження комплексних програм реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями, гендерну рівність. Ми за ліквідацію соціальної нерівності в питаннях здоров’я, – наголошують у «Партії Зелених».

Окрім цього партія виступає за створення платформи для об’єднання екологічних активістів, громадських організацій, формувань, спілок у єдиний екологічний рух. Також, за збільшення загальної площі зелених насаджень, збереження територій, що мають особливу природоохоронну, наукову, історико-культурну цінність.

Окреме місце в пріоритетній роботі партії Зелених займає екологічне питання. Партійці підтримують реформу системи екологічного оподаткування.  Створення місцевих потужностей сортування відходів і побудову сучасного сміттєпереробного комплексу обласного значення.

Ми за збереження та відновлення сільськогосподарського потенціалу, охорону земель сільськогосподарського призначення, зокрема особливо цінних ґрунтів. Ми за те, щоб річки, ставки, озера, балки, пасовища належали тільки місцевим громадам. Ми за екологічну просвіту в усіх без винятку сферах людської діяльності, – уточнюють в партії.


Нагадаємо, раніше в ЦВК розповіли, як будуть проходити вибори в умовах карантину в Запорізькій області.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал і станьте частиною подій нашого міста: https://t.me/informzp1