Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Политика » Здоров’я – понад усе. У Запоріжжі продовжать активний розвиток медичної галузі

Здоров’я – понад усе. У Запоріжжі продовжать активний розвиток медичної галузі

Здоров’я – понад усе. У Запоріжжі продовжать активний розвиток медичної галузі

Міський голова Запоріжжя у своєму черговому зверненні розповів про масштабне оновлення обладнання комунальних лікарень та розвиток первинної ланки надання медичної допомоги.

Якщо для міста немає нічого ціннішого за людей, які в ньому живуть, то для людей немає нічого ціннішого за здоров’я: власне, здоров’я близьких, здоров’я наших дітей і наших батьків, а – тому ми робимо все необхідне, щоб процес реформування не став болісним, ані для людей, ані для медиків, – зауважив Володимир Буряк.

В Україні реалізується реформа медичної галузі, яка значно вплинула на організацію медобслуговування в регіонах та змінила загальну модель фінансування. Значні зусилля міської влади були докладені задля того, аби реформування не мало негативного впливу на якість надання медичних послуг населення Запоріжжя.

Успішні результати, запевняє Володимир Буряк вже продемонструвала Програма розвитку первинної медико-санітарної допомоги – реалізована у Запоріжжі однією з перших серед усіх українських міст.

За словами міського голови, комплексний підхід до розвитку міських лікарень  – основа їх успішного функціонування в майбутньому.

Як приклад – 5 міська дитяча лікарня. У 2017-2019 роках для медичного закладу придбано 10 апаратів ШВЛ, дві реанімаційні системи для новонароджених, чотири діагностичні рентгенівські системи (одна з них працює у поліклініці), три стаціонарні апарати УЗД та портативний апарат УЗД, мобільну рентгенівську систему та інше. Загалом на це спрямовано 27,3 мільйони гривень, – розповів мер.

У 5-й міській дитячій лікарні проведено цілу серію ремонтних робіт. Капітально оновлено відділення відновного лікування, а у рентгенодіагностичному відділенні створено три нові  рентгенкабінети.  Завершено ремонт у інфекційно-боксованому відділенні для дітей у віці від 3 до 18 років, відділенні інтенсивної терапії новонароджених.

Загалом такі оновлення торкнулися усіх міських лікарень. Володимир Буряк нагадав, що протягом 2016-2019 років було придбано  медичне обладнання на суму понад 270 мільйонів гривень. Кошти було спрямовано на закупівлю 2 комп’ютерних томографів, цифрового мамографу, 17 рентгенодіагностичних систем, 9 ультразвукових апаратів експерт-класу, 4 фіброгастро- і бронхоскопів, 63 апаратів штучної вентиляції легень; 85 моніторів пацієнта; 22 дефібриляторів, рентгеноскопічної системи С-дуга, 29 стоматологічних установок, 4 операційних відеостійок. Вдалось придбати й унікальний ангіограф для Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги, який дасть змогу рятувати сотні людських життів щороку.

Значна частина успіху лікування залежить від вчасного і якісного надання першої медичної допомоги, тому міська влада приділяє увагу розвитку медичних амбулаторій та Центрів первинної медико-санітарної допомоги. Зокрема зусилля спрямовані на проведення ремонтів в існуючих амбулаторіях та реконструкції приміщень для створення нових.

У 2018 році після капітального ремонту відкрито дитячу амбулаторію на вулиці Ладозькій, 17 у Бородінському мікрорайоні, сімейну амбулаторію по вулиці Істоміна. У 2019 році запрацювала після реконструкції амбулаторія в Шевченківському районі по вул. Брюллова, 6, завершено капітальний ремонт дитячих амбулаторій на вул. Автозаводській, 8б та вул. Карпенка-Карого, 7, реконструкцію дорослої амбулаторії по вул. Новокузнецькій, 20а.

Розвиток медицини у Запоріжжі продовжуватиметься і надалі, адже, як наголошує Володимир Буряк, здоров’я людей – має бути пріоритетним напрямком у роботі  будь-якої з гілок влади.